Panellakás vásárlásakor mit kell megnézni, mit kell megkérdezni nagyon?
Egy egyszobás lakást akarok venni.
Mondjuk elmegyek megnézni, milyen időszakban menjek, hogy halljam, hogy zajosak e a szomszédok, mert ha ezt megkérdezem természetesen nem lesz a válasz.
Miről faggassam ki a tulajt? Nem akarok elviselhetetlen körülmények között lakni, most is így lakok és nem akarok cseberből vederbe esni.
Ha mész arra figyelj, hogy csend legyen a lakásban, ne menjen zene se semmi.
Ahogy feltünő lehet az is, hogy sokat beszél a tulaj, szinte be nem áll a szája.
Valszeg zajosak a szomszédok vagy a környék.
Érdemes benézni a szekrények mögé, nincs e lyuk a falon.
Vagy megnézni, hogy mekorák az ablakok :)
Én ilyen huncutságokról tudok.
Ezeket kellene megnézni illetve megkérdezni:
- csapokat próbáld ki, WC-t húzd le egyszer
- milyen a fűtés
- felújított panel vagy még nem, utóbbi esetén terveznek-e felújítást
- milyenek az ablakok
- milyenek a burkolatok (anyag, állapot)
- a lépcsőházat meg tudod figyelni, mennyire van karbantartva, tisztaság, rendezettség, ezekből is lehet következtetni a lakóközösségre, ha van esetleg kamera felszerelve a házban, mindenképp előny
Zajos lakó szinte minden panelban van, te is lehetsz időszakosan zajos, ha éppen felújítasz. Ahova én költöztem, ott nappal nyugi van, aki zajong, azt inkább este/éjjel hallom, olyankor viszont nem csak a tulaj, de az ingatlanos sem fog ráérni. Ráadásul ha olyan a tulaj, mint anyukám, aki ha lefekszik, reggelig mélyen alszik, nem biztos, hogy észreveszi az éjjeli zajokat, míg egy éberebben alvó igen. Szóval még ha van is zaj, esetleg a késői órákban, ha nincs szerencséd, ezt maga a tulaj sem fogja tudni megmondani, ha ő nem érzékeli. :-)
Ha a lakás nem lakott, akkor nem mindig megy a tulaj is a potenciális vevőkkel, amit én vettem, amikor néztük, csak az ingatlanos jött, mivel az előző tulaj idős és vidéken élt már akkor egy ideje, és beteget ápolt, így nem tudott bármikor utazni.
A környéket figyeld meg, zaj, közlekedés, parkolás, tisztaság, mik vannak a közelben.
Én egyedülállóként másfél szobás panelba költöztem, nekem elég, a környék nyugodt, a lakóközösség jó. Egyébként én panelban is nőttem fel, a szüleim lépcsőháza problémásabb, de még így is jónak mondható kategória.
Én azt ajánlom, hogy nappal menj, világosban, akkor jobban láthatod az esetleges hibákat, mihez kellhet hozzányúlni, mi alapján alkudozz.
1. Meg kell nézni a pénztárcád , van e elég pénz benne.
2. Meg kell kérdezni a tulajt , mennyibe kerül a lakás .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!