Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ti ajtót nyitnátok panellakásb...

Ti ajtót nyitnátok panellakásban, ha valaki 20:30-kor csengetne, de nem vártok senkit?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, egyetem mistt egyedül élek albérletben, de többször volt példa, hogy csengettek, kopogtak, de nem szoktsm kinyitni, csak ha várok valakit. Ma pl. 20:30-kor elkezdett valaki csengetni, aztán kopogott, szó szerint verte az ajtót, hallgatta, hogy itthol vagyok, mert pont fürdővizet engedtem. Halkan odamentem az ajtóhoz, aztán ahogy a kukucskálón kinéztem, láttam, hogy odatette a kezét, hogy ne lássam, ki ő. Annyit láttam, míg oda nem tette a kezét, hogy valami piros ruhás ember. Eleve nem értem, hogy a francba jönnek be az ilyenek a lépcsőházba. Egyszer nyitottam aktót ilyennek, mert akkor láttam, hogy egy alacdony nő és egy kisgyerek volt, aztán gondoltam, ezek nem árthatnak nekem. Azt akarták, gogy ez a ház kiadó-e, mert ide ki van rakva, hogy kiadó. Hozzáteszem, semmi ilyen mem volt kirakva.. Szóval tényleg parázok, nem merek ajtót nyitni idegeneknek. Ti hogy vagytok ezzel? Csak én félek ennyire?
2016. febr. 21. 22:32
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
*elnézést a sok gépelési hibáért, csak telefonról írtam.
2016. febr. 21. 22:34
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez rendszeres akkor egyfelöl én pár extra zárat is beszereznék (esetleg egy masszívabb ajtót) és szólnák a rendőrségnek is. Ilyenkor nem nyitnák ajtót. Főleg ha egyedül vagyok otthon. De hallottam már nagyon morbid eseteket is amik ilyennel indultak. Nem akarlak ilyesztegetni, de szerintem jobb ha szólsz a rendőrségnek is. Nem fognak úgyse csinálni semmit ha mások se jelentik, de lehet hogy már csinálta valaki. Aki pedig szándékosan eltakarja a kilátó cuccot annak én csak revolverrel mernék ajtót nyitni, de lehet még úgyse.
2016. febr. 21. 22:45
 3/19 anonim ***** válasza:
14%
Csak pucéran nyitnék ajtót.
2016. febr. 21. 22:47
 4/19 anonim ***** válasza:
91%

Sajnos a panellakótelepeken előfordulhatnak az ilyen agyament dolgok,megy ám arra felé a "szocializálódás",meg az egyéb gátlástalanságok.

Ha megteheted,költözz el.

2016. febr. 21. 22:53
 5/19 anonim ***** válasza:
90%
Esetleg beszerezhetsz egy gázpisztolyt vagy gázspray-t.
2016. febr. 21. 23:08
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Tuti, hogy nem nyitnék ajtót. Sohasem éltem így panelban (kertes házban nőttem fel és most kolis vagyok), de szerintem ha az ember egy rakás idegennel él egy háztömbben, akkor nem köteles ajtót nyitni. Honnan tudhatnád, hogy ott lakik vagy csak besunnyant valahogy?

Egyébként mennyire gyakori ez? Mert ha többször előfordul egymás után, ráadásul ugyanígy (eltakarja a kukucsnyílást, este későn kopog, erőszakosan csenget) akkor szólnék a rendőrségnek.

2016. febr. 21. 23:23
 7/19 anonim ***** válasza:
94%
Ha félsz ajtón keresztül kérdezz rá mit akar, és talán kiderül, hogy beáztatod, zajos vagy... Fordított helyzetben dobálna téged is az ideg ha nem tudnál kommunikálni valakivel ha gondod van.
2016. febr. 21. 23:52
 8/19 anonim ***** válasza:
71%

Gazos dolgokat nem ajanlom s be is sulhetnek.

Vegyel egy sokkolot. Olcso s 4 masodperc.

helyedbe kiszolnekmmegkerdezni, ki az s megmondanam ne verje azt a redvas ajtot vagy fizesse ki amortizalodasat...

Nekunk panelnel racs van ajto ele szereltetve. Ajanlatos az is. Mert ha alszol is megved.

2016. febr. 22. 00:22
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos k..vára vigyázni kell manapság.

Nagymamámhoz is feljárnak panel 4-ik emeletére és mindenféle indokkal pénzt kéregetnek, szegény gyerekeknek meg tökömnek. Ő meg hiába mondjuk, akkor is ajtót nyit nekik.

Vagy saját tapasztalat, hogy nálunk egyszer kora reggel a szomszéd szólt át hogy este el akarták lopni a bicikliket. Külső folyosó első, széles része, ott tárolja mindenki a szinten a bringákat, a lépcsőházból meg csak kulccsal lehet bejönni. És hajnal 2-3-kor még kint voltunk lakótársammal és pont azon poénkodtunk hogy szakad az eső mint az állat, ilyenkor ki nem mennénk. Aztán rá fél-egy órára valaki jött, felfeszítette az ajtót és már vitte volna a bringát, de egy idősebb szomszéd kint cigizett és meglátta, így inkább elszaladt bicikli nélkül.

De nem egyszer láttam már olyat, hogy cigány gyerekek feljöttek, csak a lépcsőházból végignézték a folyosót, és mentek is el.

Vagy amit észrevettem, hogy a bejárati ajtó biztonsági nyitója (ami ugye tűz esetén automatikusan nyit), azt valaki megbabrálhatta és baromi lassan húzza vissza az ajtót zárt állapotba, így normál tempóban már befordulok a félemeleten, és még csak akkor hallom hogy bezáródott az ajtó. Magyarul ha valaki be akar surranni, akkor odaugrik az ajtóhoz mielőtt bezáródik, és azt sem látom hogy ott volt.

Vagy régen a kollégiumok voltak nálunk olyanok, hogy boldog boldogtalan járt ki-be, és rengeteg lopás történt, főleg mikor felújítások voltak. Ott is volt olyan, hogy ülök a szobában, és olyan korom fekete cigány lépett be kopogás nélkül hogy csak néztem, pillanat alatt körbenézett és ott sem volt. De az ilyen még fel is tűnik az embernek, viszont ha átlag fiatal kopogtat és nyit be, hogy XY-t keresi, akkor az fel sem tűnik senkinek.

És még csak nem is valami balhés részen lakunk.

2016. febr. 22. 01:33
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
De ilyenek a lomtalanítások is, ellepik a környéket a kisebbségek, és érdekes módon 1-2 hét alatt nagyjából minden lépcsőházba bementek és feltörték a folyosót, pincét.
2016. febr. 22. 01:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!