Állandó fúrás-faragás a szomszédban?
Mikor mi újítottuk fel a lakást 3,5 hónapig tartott, aztán jött fel a sok egész nap otthonlévő panelproli hogy fejezzük be. De egy kritikusan rossz, koszos, büdös lakást muszáj felújítani, lehet hogy sok ember szívesen él penészes, dohos lakásban de én nem.
"Utána csendháborításért fel lehet jelenteni a rendőrségen."
Ha ezt tenné mindenki akkor gyakorlatilag semmilyen szakmunkát nem lehetne elvégezni egy lakásban
Felújítás is elhúzódhat, ha annyi mindenhez kell hozzányúlni illetve ha nem sikerül gyorsan boltolni a szakemberekkel. Én tavaly november második felében kezdhettem el a nyáron vásárolt lakásom felújítását, mert az előző tulaj csak akkorra tudott véglegesen kiköltözni és levetetni a jelzálogát az ingatlanról. Így viszont csúsztunk a munkákkal. Sajnos szinte mindenhez hozzá kellett nyúlni, le kellett bontani falig. Mivel nincs tároló, ezért a keletkezett hulladékot nem tudtuk egyszerre eltenni sehova, hogy egyszerre kidobjuk egy konténerbe, így apránként tudtuk kidobni a szemetet, ami addig, míg el nem tűnt, útban volt, és nem tudtunk minden munkát egyszerre megcsinálni. Egész december és január első fele a régi burkolatok leszedéséről és az új burkolatok felrakásáról szólt. Aztán jöttek csak a bútorok, világítás, vizesblokkok, kiderült, hogy a WC-be építési törmelék kötött bele még nagyon régen, azt is ki kellett cserélni, a vízvezetékhálózat szintén rossz volt, ahhoz is hozzá kellett nyúlni... stb. Sok apró munka, sok időt vesz igénybe.
Aztán lehet, hogy a te falszomszédod nem felújít, hanem más munkát csinál otthon, de ha olyan felújítása van, mint nekem, akkor az elhúzódhat.
Nálunk másfél éve csinálnak egy lakást.
Ha napközben dolgoznak, az teljesen szabályos.
Ki kell bírni.
Tipikus magyar mentalitás. Amikor mi felújítunk, akkor neked kuss van, bírd ki, viseld el.
Kb ez az a szint, mint a majomházban, hogy ki döngeti jobban a mellét.
Lehetne ezt értelmes ember módjára is, nem balkáni paraszt stílusban.
És igen, birtokháborítást követ el az, aki zavarja a másik nyugalmát, tehát a jegyzőnél tehető ellene bejelentés.
De bunkóéknál ez úgy működik, hogy elkezdenek kopácsolni több hónapon keresztül, ki se írnak semmit a lépcsőházra, hogy elnézést, vagy valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!