Felettem lakó direkt zajong mert az erkélyen és a lépcsőházban dohányzunk. Ha feljelentem milyen büntetést kap? Már nagyon unom.
Mindig áldom az eget, hogy valahogy mindig sikerült normális szomszédokat kifognom, akik fel tudják fogni, hogy nekik van rossz szokásuk, nekik kell másokhoz alkalmazkodni, így a dohányosok szépen lejártak az épület elé cigizni. Soha nem is volt ebből konfliktus.
Egyébként kérdező nyilván érthető, hogy unod a zajokat, hosszútávon nagyon idegesítő lehet, de a szomszédod ugyan ezt érzi, csak neki a bűzből van elege, nem a zajokból.
Így igaz, 21-es. A dohányzásról könnyű leszokni. A volt főnököm pl hetente megtette. :-))
Én 24 éve álltam le vele, mert már napi 2-2,5 dobozzal szívtam.
Objektíven nézve a zajártalom, ha nem túl hangos, nem egészségkárosító hatású, míg a dohányfüst az, így a kettő nincs párhuzamban.
Ha egymásra figyelő szomszédok vagytok, kölcsönösen figyelembe veszitek az együttélés íratlan szablyait. Az írott szabályok ellened vannak, ahogy arra rámutatott ötbb hozzászóló is, ha feljelented, téged bírságolnak meg, jogosan mind jogi, mind erkölcsi értelemben.
Én ugyan nem vagyok asztmás, de én is fulladozom, ha a nyílt utcán dohányzik valaki és felém fújja a füstöt a szél. Zárt térben pedig vérmérséklet kérdése, hogy a szomszédod udvariasan megkér, hogy ne tedd, vagy tettleg adja az értésedre a nemtetszését.
A javaslat tehát az, szokj le, ez a legjobb megoldás. Ha nem akarsz leszokni, akkor dohányozz a zárt lakásodban és szellőztess, vagy nézd meg, arra fúj-e a szél. Az erkélyeden jogosult vagy dohányozni, de ha ezzel zavarod, akkor erkölcsileg megint nem nálad van a jó oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!