Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Minek akar mindenki Budapestre...

Minek akar mindenki Budapestre költözni?

Figyelt kérdés
Mert marhára nem éri meg. Mire jó az hogy keresel 100 ezret vagy még annyit se, kifizeted az albérletet és számolnod kell hogy kijöjjél, ezek mellett meg a családod is messze van. Egyeseknek ez miért éri meg? Én biztos nem mennék ezért oda, főleg, ha nincs is ott senkim.

2016. jan. 3. 11:24
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Semmi pénzért nem mennél Budapestre, még ha megrohadok akkor sem, pedig nincs munkám. De inkább ez mint Budapesten lakni.
2016. jan. 3. 16:13
 22/31 zgyzgy ***** válasza:

Mert még fiatal.

Talál egy szar melót, de legalább van.

Lakik egy szar környéken, albérletben egy idiótával, de legalább nincsenek szülők.

Van pláza, kocsma, éjjelnappali bolt, buli, pörgés -királyság van.

Ha nincs meló, eszik penészes kenyeret, de még így is oké.

Aztán 30 körül rájön, hogy mégsem akkora királyság, és elhúz valahova.

2016. jan. 3. 18:50
 23/31 anonim ***** válasza:
74%
Én még csak 17 vagyok, de már nem szeretnék itt élni. Egy szép falu sokkal jobb, kedves emberek, kert, szép környezet, hegyek, erdők. Itt meg gyárak vannak, autók, falak.
2016. jan. 3. 19:21
 24/31 A kérdező kommentje:
utolsó, bizonyára te is Kőbányán laksz. Legalább vannak még normális emberek
2016. jan. 3. 20:11
 25/31 anonim ***** válasza:
Én voltam az 1. is. :) Reméljük, hogy 1-2 év múlva már egy szép kis faluban fogok lakni. Vagy ha város akkor szép, stb.
2016. jan. 3. 20:32
 26/31 anonim ***** válasza:
78%
Honnan jön neked ez a rögeszméd, hogy mindenki Budapestre akar költözni? Egy 12 éves szintje ez a kérdés.
2016. jan. 3. 20:47
 27/31 A kérdező kommentje:
mert észre sem veszed nézz szát akár ezen az oldalon is és meglátod h igazam van
2016. jan. 3. 21:08
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

,,Egy szép falu sokkal jobb, kedves emberek, kert, szép környezet, hegyek, erdők. Itt meg gyárak vannak, autók, falak."

Ki kell ábrándítsalak, de közel se ilyen csodás hely a falu. Szép környezet nincs, mert se pénz nincs rendbe tartani, se fiatal nincs, aki rendbe tudná tartani. Hegyek, erdők se mindenhol vannak meg ezek általában 1 hónapig szoktak szépek lenni, utána már nem nagyon szoktak foglalkozni.

Budapestre meg két dolog miatt költözik fel mindenki: 1. egyetem/főiskola miatt. 2. Munka miatt.

Elsőt nem nagyon kell magyaráznom szerintem.

Második esetben meg sokkal könnyebben talál az ember olyan munkát az ember, amiből meg is él. Vidéken a nagy városokon kívül általában csak szalagmunkák vannak, amik minimálbértől nem nagyon szoktak jobban fizetni. Szakmával is jobb fizura nem érdemes számolni egy-két szakmát eltekintve, amiből meg túljelentkezés van. Diploma megint nem sokat ér, mert a nagyobb városokon kívül nem sok helyen van diplomás munka vidéken. Szóval sokkal egyszerűbb felköltözni BP-re, mint vidéken megpróbálni megélni a minimális fizetésből.

2016. jan. 13. 10:15
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

én Bp-en élek, és nagyon szeretek itt élni. éltem már máshol is, de mindig visszahúz a szívem. A családom sincs messze, hiszen itt laknak ők is! Nem csak fiatalok laknak Bp-en! :P

Ha el kellene költöznöm, akkor is csak valami közeli faluba tudnék, ahonnan hamar beérek, hiszen annyi minden ideköt, szeretnék gyakran jönni.

A fizetésem se nettó 100 hanem több mint 2x annyi.

Amúgy árak vannak persze, nettó 100-ből tényleg nem lehet kijönni, én nem tudnék.

2016. jan. 18. 08:00
 30/31 anonim ***** válasza:
Hát gondolom mert mindig zöldebbnek tűnik a szomszéd kertje.
2016. jan. 18. 23:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!