Melyik szomszéd mérgezhette meg a kutyánkat? (bővebben lent)
Érdekes, ha csak pár falevélről volt szó, akkor miért tartott két napig az összegereblyézése? Te túl komplikáltan veszed, ha neked valamit mondanak. Nincs abban semmi, ha azt mondják, ne legyél remete, járj társaságba (ne csak a templomba), lehet, ő nem vallásos. Ezt nem kell ennyire zokon venni.
Egyébként nem hiszem, hogy a Kati néni volt, miért tette volna? Bárki lehetett a faluban, akit zavart, hogy megugatja a kutya. Olyan lehetett, aki félt tőle.
Inkább próbáljál jóba lenni az emberekkel. Eléggé magadnak való lehetsz, ezt a fenti írásból szűrtem le. Ne várd, hogy előre köszönjenek a cigányok, ha te fiatalabb vagy, és fiú, akkor nyugodtan köszönhetsz előre bárkinek, még a nálad fiatalabb nőknek is, akár cigány, akár nem.
Azt hiszem, a te viselkedésedben lehet valami, ami az embereknek nem tetszik. Nem vagy kedves, közvetlen, általános dolgokról nyugodtan lehet beszélgetni, a falu dolgairól, a politikát és a magánéletről nem fontos, de ha valaki azt javasolja, hogy menjél társaságba, ne csak a templomba (mert biztos így értette, bárhogy mondta is), annak nyugodtan üsd el valamivel a kérdését: Jó, majd megyek. Vagy: megszoktam, hogy templomba is járok, de majd megyek máshova is. Vagy: egy év a gyászév, addig engedjék meg nekem, hogy gyászoljam az anyámat, illetve addig, ameddig úgy érzem, hogy erre szükségem van. Vagy: majd ha találok egy megfelelő nőt, akkor elveszem feleségül, de hogy ez mikor lesz, ki tudja, - és nevess hozzá. Ne sértődjél meg mindenen. Ha megváltozik a természeted, lehet, a kutyát sem fogják megmérgezni. Valakinek valami csúnyát mondhattál. Nem?
Biztos, hogy megmérgezték?
A cigány asszony lehet csak azért bámészkodott mert kiváncsi volt, de kérdezni nem akart, mivel nem szoktatok beszélgetni. Az idős néni is miért bántaná a kutyát, csak azért mert "remeték vagytok"? Nem volt valaki a környéken akit zavart a kutya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!