Szlovéniában tényleg olyan nagy a munkanélküliség ahogy azt hallani olvasni lehet?
Keveset tudok a szlovák belpolitikai helyzetről,annyit igen,hogy más világ Szlovákia nyugat és keleti része is.
Keleti részén nagy a szegénység,mint nálunk.
nyugati felében úgy tudom,szinte Nyugat-Európai szinten lehet élni.
Ebben lehet valami,hiszen évek óta bevezették az eurót,ezt csak olyan országokban lehet,ahol stabil gazdaság van,mi ettől fényévekre vagyunk sajnos...
Nálunk is hasonló a helyzet,az ország nyugati felében jobb a helyzet,Budapesten pedig egészen jó színvonalon lehet élni.
A szlovén határ mellett lakom és át szoktam járni. Nem tapasztalom, hogy nagy lenne a szegénység és a munkanélküliségről sem hallottam. Sokan járnak innen oda dolgozni, mert többet lehet jóval keresni, mint itthon. Ha jól emlékszem, a minimálbér ott 700 euró körül van.
Szakmunkával pedig még ennél is többet lehet keresni.
Hát, nem tudom. Tőlünk tényleg oda járnak. Faternak is mondták, hogy mehetne és 1000 euró alatt nem keresne CNC-s szakemberként.
Az, hogy onnan mennek Ausztriába... hát, az osztrákoknál az átlagbér mégis 2000 euró körül van és még közel is van hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!