Miskolc melyik része veszélytelenebb? Ahol kevés a Roma? Jövőre oda szeretnék menni albérletbe. Hol roma mentesebb?
Én is miskolci vagyok, ráadásul egy korábbi hozzászólóhoz hasonlóan 29-essel járok az egyetemre minden nap. Szerintem egyáltalán nem veszélyes a helyzet. Persze vannak a buszon, meg a vasgyár környékén úgy általában, de inkább csak idegesít hogy szemetelnek meg hasonlók, nem érzem magamat veszélyben, még sosem kötekedtek velem.
Van azért rengeteg hely a városban, ahol el lehet őket kerülni: Tapolca, Szirma, Szentpéteri kapu külső része például. Ott elég kevesen vannak.
Én Diósgyőrben lakom, a stadiontól kifelé itt sem nagyon látni őket, vagy csak nagyon elszórva.
Szerintem veszélyes létszámban csak a telepek környékén lehet velük találkozni. Egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, mint amilyenre a média felfújja
hello!
én miskolci vagyok, a Tatárdombon lakom(bár én két nap múlva meg Pestre költözöm a párommal) . Korántsem olyan vészes a helyzet,mint ahogy leírták,nem tudom miért kell egész Miskolcot általánosítani. Nagyon sok környék van,ahol gyakorlatilag egyet sem látni, mint pl. a Kilián, ez egy nagyon csendes, zöld övezetes, és szép környék, kb 20perc busszal/villamossal a belváros; ez határos a Bulgárfölddel,de azt a helyet nem ajánlom ,de valahogy nem is jönnek át a Kiliánba(főleg nem Dél-Kiliánba). Akkor még Berekalja,Népkert, Lillafüred,Felső- , Alsó Majláth,Martintelep,Tapolca,Szentpéteri kapu,amit nyugodt szívvel ajánlanék. Amit szerintem messzire kerülj el : Lyukóvölgy, Pereces,Avas- egyes és kettes ütem (a hármason némileg jobb a helyzet),akkor még ott van az Újgyőri főtér környéke, Újgyőri piac,Stadion és Bulgárföld környéke , ami veszélyesebb, a Szondi telep,Vasgyár,(főleg a számozott utcák !!) a Tetemvárat és a Selyemrétet sorolnám még ide. Amivel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak, az a Komlóstető,Bodótető,Hejőcsaba és a Vargahegy. Azért több helyet jobb,ha elkerülsz,de nekem nem nagyon volt még afférom egyébként velük,pedig van egy megjelenési stílusom. Az Újgyőri főtér-piac környéke az nagy gyülekezőpont nekik az viszont tuti,de ott mindig van rendőri felügyelet is. Remélem tudtam segíteni
Kedves kérdező!
javaslatom, hogy el se olvasd a sok "okos" ember válaszát, akik életükben nem jártak még Miskolcon.
A kérdésedre egyébként a válasz: néhány környék van csak, amit érdemes kerülni, azokat leszámítva egyáltalán nem rosszabb a helyzet bármely fővárosi helytől.
A kerülendő helyek: Diósgyőr számozott utcái, Avas-dél.
"A gyakorlat azt mutatja, hogy a lebontott lakású vagy kiköltöztetett családok ugyanazokban a lepusztult, városrészekben, utcákban kapnak önkormányzati lakóhelyet."
"Ha összegezni akarnánk az olvasottakat és figyelembe vesszük a mostanában zajló telep felszámolásokat akkor semmi másról nem beszélhetünk, mint gettó áthelyezésekről. Miskolcon jelenleg 15 cigány telep van és a telepfelszámolásával a cigányság szétszórásával ennek a száma csak növekedni fog."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!