8. kerület Szigony utca Pesten mennyire cigány lakta környék? Veszélyes ott házat venni?
Alapszabály: ha oda akarsz költözni sétálj el a környékre egyedül többször. Nappal és este is. Ha nem mersz, semmi keresnivalód ott.
Igen, eléggé sötét környék de egyetemről ismertem pár embert akik ott laktak és túlélték. PPKE-ITK ott van, én oda jártam, semmilyen inzultus nem ért. Problémás környék, de nem visszafordíthatatlan gettó, mint ahogy azt lefestik, van fehér ember bőven a környéken.
A Baross utca túloldala (Magdolna, Tavaszmező, Mátyás tér, Dankó) sokkal zűrösebb hely, a csúcs a Diószeghy.
A Szigonynak melyik részén? Én a Práter és a Baross közötti szakaszon lakom panelban, és az a tapasztalat, hogy magát a házat és a közvetlenül körülötted lakókat kell megnézni, mielőtt bármit eldöntesz. Nálunk a szinten pl. teljesen normális emberek laknak, a többieket meg még kb. nem is láttam... Rengeteget mászkálok ebben az utcában, főleg a Klinikákhoz (metró miatt), de a Barosson is be szoktam sétálni a körútig, soha még csúnyán sem nézett rám senki, pedig NAGYON fehér vagyok, lány, ráadásul látszik rajtam, hogy a saját árnyékomtól is félek :D A körút túloldalára, a Kálvinhoz járok egyetemre arrafele szinte napi szinten leszólít valaki, nehéz őket lerázni is... Tényleg sok a roma, nem is túl gazdag környék, de itt lakom 10 hónapja, sokat mászkálok késő este/hajnalban is, sőt, a lakótársam is, aki szintén lány és van vagy 165 centi és 50 kiló, szóval könnyű célpont lenne bármi támadásra, de ő sem tapasztalt semmi negatívat.
Mondjuk ez albérlet, venni nem tudom, hogy megvenném-e. De nem azért, mert ha tehetném, azonnal elköltöznék.
Az elején kb. rettegtem, hogy jaj mi lesz velem szegény vidékivel a nyóckerben, de szerintem durvább híre van, mint amilyen...
köszi mindenkinek a válaszokat!
#6 Szigony utca 2. Hát igazából én tesómal akarunk odaköltözni, mindketten 19évesek vagyunk és viszonylag erősek. Maga a ház nagyon jó állapotú, szoval minden a környéken múlik!
Azt a két buszmegállót gyalog se tart sokáig lesétálni, azt meg nem mondanám hogy a körút sokkal faszább hely mint a baross utca említett szakasza. A klinikák felé a metró sincs messze.
De ha végképp nem tudsz dönteni, próbáld meg 1-2 hónapra kivenni albérletbe a lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!