Zajos felső szomszéd. Felesleges lenne felmenni és szólni?
Van, akit nagyon tud zavarni a cigifüst, én is megérzem már, szinte két csukott ajtón keresztül is.
"Természetesen nem foglalkoztunk vele, mert ehhez jogunk van."
Vagy annyira azért mégsem?
Nem véletlenül vannak a kijelölt dohányzóhelyek.
Sőt, akár még a jegyzőnél is bepanaszolhat titeket, birtokvédelmet kérve!
Aha, tehát, nektek jgotok van zavarni őt a cigifüsttel, de neki nincs joga zenét hallgatni. Értem.
Ritka szmét emberek vagytok, nem társasházba valók.
Valóban?
5:5. § [A birtokost megillető birtokvédelem]
(1) A birtokost birtokvédelem illeti meg, ha birtokától jogalap nélkül megfosztják vagy birtoklásában jogalap nélkül háborítják (a továbbiakban: tilos önhatalom).
5:8. § [Birtokvédelem a tényleges birtoklási helyzet alapján]
(1) A birtokos egy éven belül a jegyzőtől is kérheti az eredeti birtokállapot helyreállítását vagy a zavarás megszüntetését.
Idézet a PTK-ból.
Illetve létezik még az általános társasházi rendelet is, illetve az alap együttélési szabályzat is...
-szerintem a füstölésetek miatt lett ő zajos,valszeg ha ti befejeznétek a büdösítést,ő is visszaállna csöndes üzemmódba,de addig.....
-ja és mégegy : egy gonoszkodó fölső szomszi,pokollá tudja tenni az alatta lakók életét,teljesen legális trükkökkel is ,erre van esélyetek,
Ez a tipikus "te se? én se!" esete, ráadásul ti hatalmas hátrányban vagytok lenti lakóként. Nektek kell kezdeményezni és nem vádaskodni hanem szépen bocsánatot kérni a bagó miatt, elismerni a hibát, megígérni hogy jobban figyeltek majd, megbeszélni egy rendszert hogy mikor bagózol és mikor szellőztetnek, majd rátérni a zajra és azt is megbeszélni.
Ennek az esélye a rugalmatlan emberek között nulla, tehát mehet a szomszédháború, zajongás, éjszakai mosás, kalapálás, plafonverés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!