Hollandia vagy Anglia?
Éltem mindkét helyen, Rotterdamban fél évet, Londonban 3 évet.
Először is nem tudom hol hallottad hogy Hollandiában van a legmagasabb minimálbér, ez egy baromság. Luxemburg az első, de Írországban is jobb.
Hollandiában én első sorban a holland nyelv hiánya miatt nem találtam melót. Sem raktárost, sem mást, de még vendéglátásban sem, hiába beszéltem folyékonyan angolul. Minden munkaközvetítőnél kb az első kérdés az volt (angolul) hogy beszélem-e a nyelvet és ha nem akkor arra van az ajtó. Ha megtanultam mehetek vissza.
Ha pedig minimálbéres melókban gondolkozol akkor Londont messzire kerüld el. Hacsak nem szeretsz szenvedni, tologatni az aprót hogy most épp mire ne költs.
A másik a londoni lakhatás. Az csak az egyik fele hogy mocsok drága, de botrány amilyen lakásokat kiadnak és ezeket is elkapkodják. A shared flat pedig csak egy darabig buli, amíg meg nem unod hogy reggel sorba kell állni a fürdő/wc előtt, vagy hogy a kedves lakótársak mocskában kell a konyhában tevékenykedni. Nekünk ezzel mondjuk szerencsénk volt, tiszta volt a lakás, cserébe szagolhattuk az égett curry szagot non-stop amit kaptunk cserébe. :) Egy élmény volt.
A vidéki anglia élhetőség szempontjából sokat ver Londonra, mondjuk véleményem szerint UK-nál rengeteg élhetőbb hely van az EU-n belül, annyi hogy rá kell feküdni kicsit az adott ország nyelvére. Én pl azóta Bécsben élek és nem mondom hogy perfekt a németem, de simán elvagyok vele.
Bécs nem vèletlenül nyeri sorban a világ legélhetőbb városa címeket. Az osztrák kultúra, ételek nem sokban különbözik a magyartól. A magyarokat szeretik, nem vesznek minket 1 kalap alá mindenféle 3ik világból érkezettel, mint pl UK-ben.
A szociális juttatások Európában az egyik legjobbak, 13-14 havi fizu.
Nekem az is szempont hogy a szomszédban van, 1 óra alatt otthon vagyok sopronban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!