Tényleg ciki, ha valaki albérletben lakik?
21 vagyok, egy éve élek külön külföldön. 4 szobás családi házat bérlünk a párommal, de saját lakása otthon vagy itt ugye egyikünknek sincs.
Kiszámoltuk, ha minden filléremet megtaakrítanám, és a keresetem nem csökkenne és nem nőne, a jelenlegi árak szerint 11 év múlva vehetnék idekint egy olcsó kategóriás garzont valahol a városszélen. Szóval, nagyon nem a közel jövőben.
Itt sokszor belefut az ember olyan megjegyzésekbe, hogy albérletben lakni ciki, legyen az embernek egy saját lakása.
Valóban az lenne?
Ez Kádári örökség. Akkor valóban ciki volt, ha valaki nem tudott saját lakásban lakni.
De külföldön a legtöbben bérelt lakásban laknak, akár életük végéig is.
Dehogy probléma albiban lakni. Lehet előnyöket, hátrányokat felhozni az albérletre, és a saját lakásra is. Személyes példa, mikor én kezdtem az életet az albi ára jóval kisebb volt, mint bármiféle törlesztő részlet. Ahogy telt az idő, és gyermeket akartunk jött el a sajàt lakás iránti vágy, és meglett.
Ez a külföldi mese, hogy az albérlet mindenkinek milyen jó, egy vicc. Ha tehetik vesznek lakást, csak pl. egy nagy városban azért német átlagfizetésből ott sem megy ez olyan könnyedén ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!