Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Beköltöznél ilyen házba?

Beköltöznél ilyen házba?

Figyelt kérdés
Külföld, nehéz megfelelő bérlakást találni, látszólag mégis kifogtuk az aranyhalat: jó környék, normális szomszédok, alattunk és felettünk sincs lakás (ilyen fura, lépcsőzetes a ház elosztása, azért) viszonylag még olcsó is, tágas, világos, csendes... szavam sem lehet, kivéve egyetlen dolgot. A monoton, vagy a kivédhetetlen zajt jól tűröm, például kórhát van mellettünk, egész nap szirénázó mentőautók jönnek-mennek, ez nem érdekel, hát ez a dolguk, busz is jár az utcában, ez sem zavar, ezeket meg sem hallom, de a parasztságból, figyelmetlenségből adódó zajokat gyűlölöm, idegesítenek. Kétoldalon házak vannak, köztük járda és az utca legvégén van egy... nos nevezzük parknak, egy nagyobb füves terület és egy kis patak. Emiatt kora délutántól kezdve a környék összes kis szaros kölyke itt randalírozik, gördeszkacsattogás, labdapattogtatás, üvöltés, sírás, nevetés, sikongatás... még ha csak átmennének az utcán, az is elég lenne a kis szarosokból, de gyakran nem jutnak el a parkig, hanem leállnak itt a házak között őrjöngeni. Eszükbe nem jut, hogy eszméletlen zavaró a lármájuk. Nyilván a kisgyerekeseket ez nem zavarná, engem nagyon idegesít. Viszont, mivel ez egy "jó" környék, így kora este mind hazatakarodik, tehát este 8-kor már nyugi van még most, nyáron is. (kivettük egy próbahónapra onnan tudom mindezt.) Most el kellene döntenünk, hogy kivesszük-e végleg, de még hezitálok, engem tényleg sírba visz a kis édibédi gyermeknyávogás, meg a lármás játékaik. Igaz az is, hogy ősztől-tavaszig várhatóan kussolni fognak, hűvösben csak nem eszi őket ide a fene. Aki hozzám hasonlóan gondolkodik, vagy legalább bele tudja magát képzelni a helyembe, az mit tenne, maradna? Tehát a fő irányvonal az, hogy engem kevésbé zavarna, ha mondjuk naponta 100 vonat menne el a ház előtt, mint az, ha két hülyegyerek két órán át csapkodja a gördeszkáját visítozva az ablakom alatt, viszont hát nagyon nehéz errefelé normális lakást találni...
2015. jún. 20. 19:13
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
*kórház, nem kórhát, lol
2015. jún. 20. 19:14
 2/13 piriiiii ***** válasza:
100%

Hát... nehéz döntés, de valószínűleg beköltöznék.

Mivel úgyis éjjel-nappal zenét hallgatok, nem lenne probléma, hogy azt a pár órát hangos zenével töltsem ki.

2015. jún. 20. 19:19
 3/13 anonim válasza:
20%
Neked biztos nincs gyermeked! Ha lenne tudnád h ez ezzel jár... marha sokan laknak játszótér mellett... kibírható este pihi időszakban meg már úgyis nyugi van...
2015. jún. 20. 19:21
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek mas az ingerkuszobe.

Vesd ossze az osszes elonyet a helynek azzal, hogy gyerekzsivaj van. Egy honap utan mar csak erzed, hogy megeri-e, vagy feladod a helyet egy masikert.

2015. jún. 20. 19:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én beköltöznék, pedig én pont fordított eset vagyok, a kocsikat, buszokat, fúrást-faragást nem szeretem, de a gyerekekkel semmi bajom, megedződtem, mert sokáig au pair voltam :D Ha az ember jó pár hónapig ott lakik, előbb-utóbb hozzászokik, és már észre se veszi. Kivéve persze, ha egyfolytában ezen kattog az agyad és direkt bosszankodsz rajta.
2015. jún. 20. 19:22
 6/13 A kérdező kommentje:
Nincs gyerekem, írtam is, hogy kisgyerekeseket ez nyilván nem zavarná, engem viszont nagyon és ezt nem tudom irányítani. Ezért is dilemmázok.
2015. jún. 20. 19:23
 7/13 anonim ***** válasza:
20%
Nem is lesz gyereked? Mert ha lesz, akkor bizony kénytelen leszel hozzászokni, és jó, ha most elkezded :D
2015. jún. 20. 19:28
 8/13 anonim ***** válasza:
53%

Idővel hozzá szoksz.

Én mit tennék? Körbe néznék, ha van jobb változtatnék, ha nincs maradna ez.

Jah és feltalálták a füldugót is, ha annyira durva lenne a helyzet.

2015. jún. 20. 19:29
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet ezekhez hozzászokni, ha valami zavar az zavar, sőt egyre inkább idegesíti majd.
2015. jún. 20. 19:56
 10/13 anonim ***** válasza:

Nekem sincs gyerekem, és nem is szeretem őket. Főleg ha sírnak. De laktam óvoda mellett, és laktam olyan helyen is ahol az ipari légkondicionálók ventilátorai éjjel nappal forogtak. Hát a gyerek hang lószar. Egyébként ha a mentő nem zavar, de a gyerekhang igen, akkor pszichés eredetű lehet a problémád, mert a mentőautó hangsávja direkt figyelemfelkeltő. Tehát ha nálad az nem üti meg az ingert, de egy gyerek hangja igen, akkor bajok vannak.

Én beköltöznék, de téged nem irigyellek ilyen problémákkal.

2015. jún. 20. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!