Hogy beszél, az, aki borsodiasan beszél? Van ilyen tájszólás, vagy néhány szó, vagy honnan lehet észrevenni, hogy valaki borsodi?
Figyelt kérdés
Most nem a cigányságra gondolok!!!
Komoly válaszokat kérnék.
Nyilván a makuka,süsü,inas stb szavakkal tisztában vagyok.
2015. jún. 6. 08:23
1/6 acelsziv válasza:
pedig főleg a szóhasználat mutatja meg. Mert ott is vannak tájszólások, de azok tájegységenként változnak.
2/6 A kérdező kommentje:
Budapesti vagyok,de érdekelnek a dolgok.
A szombathelyi elég érdekes. Kiejtés,szavakban is.
2015. jún. 6. 18:12
3/6 acelsziv válasza:
Tegyél egy kört az országban és sokszor kerülsz majd abba a helyzetbe, hogy nem érted amit mondanak. Mert ha én közölném, hogy hozd a lajbim, a sifony mellől, mert patracul furikoltál... Nos nem tudom, merre indulnál el :D
4/6 A kérdező kommentje:
ebből csak a sifonyt nem értem :c
2015. jún. 7. 06:47
5/6 A kérdező kommentje:
Szombathelyen olyat hallottam az utcán,hogy a kutya egész éccaka tutútt. :DD
2015. jún. 7. 09:10
6/6 anonim válasza:
E/2-ben például a mész, raksz, szedsz helyett a megyel, rakol, szedel szavakat használják sokan. Mondják (néha) az uborkát iborkának, az egrest büszkének, de olyan jellegzetes tájszólása nincsen Borsodnak, mint mondjuk a szegedieknek, vagy Heves megyében a palócoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!