Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Csendháborítás ugye?

Csendháborítás ugye?

Figyelt kérdés

Este sokáig fent voltam, így ma legalább délig akartam volna aludni, erre a felettünk lakó szomszéd reggel 9.30-kor elkezdett fúrni.

Ez csendháborítás?

Szóval ezzel lehet hatósághoz fordulni, vagy inkább vele beszéljem meg személyesen?

2015. jún. 1. 10:23
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Hát, így jártál. Aki éjjel legény, az nappal fáradt szegény.

Egyáltalán nem csendháborítás.

2015. jún. 1. 10:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Azért legalább a délelőtt 10-11 órát várná meg. :S
2015. jún. 1. 10:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert Te még aludnál? Ne viccelj már!

Én is imádok sokáig fent lenni, éjjel kettő előtt szinte sosem fekszem le aludni. De nincs jogom beszólni a szomszédnak, ha reggel 8-kor elkezd füvet nyírni, és én még aludnék.

2015. jún. 1. 10:46
 4/9 anonim válasza:
100%
Reggel 8 és este 10 között mindenki azt fúr, amit akar. Ha reggel 5-kor kezdte volna, akkor szólhatnál miatta, így nem :) Ha tervezel legközelebb egy görbe estét, előtte szólj a szomszédnak, hogy sokáig aludnál, így ha lehet, későbbre tegye a dolgát. Ha jóban vagytok, akkor talán belátással lesz rád.
2015. jún. 1. 11:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény szerint, aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.

A fúrás indokolt gondolom. Senki nem fúrogat csak úgy a jókedvéből.

2015. jún. 1. 11:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha ez nem rendszeres,szükségtelen emiatt zaklatni.Amúgy ez nappal nem számít csendháborításnak.
2015. jún. 1. 17:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg társasházban vasárnap nem lehetne semmilyen zajos munkát végezni.

Amúgy megy, ha éjjel viribeltél, akkor nappal is legyél csak fenn.

Nehogy már azért álljon meg az élet, mert aludni akarsz... - amúgy: aki álmos, az TUD aludni.

2015. jún. 2. 20:19
 8/9 anonim ***** válasza:

"Elvileg társasházban vasárnap nem lehetne semmilyen zajos munkát végezni."

Ez érdekelne, tudsz erre valamilyen "központi" rendeletet, törvényt?

(Az SZMSZ-en és Házirenden kívül)

2015. jún. 11. 17:51
 9/9 anonim válasza:
Vannak akik éjszakai műszakban is kénytelenek dolgozni. Ha éjszaka dolgoznak nappal szeretnének aludni. Ez szerintem normális. Az a nem normális, ha valaki úgy gondolja, hogy csak pl. de 10:30 tól este 19:15 ig lehet zajongani, fúrni mosni, porszívózni. Nem mindenki él segélyekből, egyre több embernek kell több műszakban munkát vállalni. Majd rájön idővel mindenki milyen is az, ha hazaérkezel, elviszed a gyerekedet a napközibe, iskolába majd miután letusolsz és bevágod magad az ágyba milyen is az, ha a lenti szomszéd fúrja fél éve a menyezetet a fentiek meg szekeret tolnak és lovakat tartanak a közvetlen melletted lévő meg egy taknyos 10 éves aki szülinapra kapott 2000 wattos hangfalakat!
2015. dec. 29. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!