Ti mit tennétek a helyemben? Helyénvaló a lelkiismeret furdalásom?
A szomszédnéni meghalt.86 éves volt.Több gyereke,unokája sőt már dédunokája is van.De csak az egyik gyermeke élt a közelében a családjával.
Nagyon kedveltem a nénit meg a az imádott dédim másoduncsija is volt.
Egészen kiskorom óta ismertem.Több délutántól estig tartó beszélgetések.Beteglátogatások.Apukám is járt át hozzá segíteni.Aztán 1-2 vicces sztorim is van vele kapcsolatban.Meg amikor gyűjtöttem valamit mindig félre rakta nekem mert tudta gyűjtöm.Amikor beteg voltam ő adott gyógyszert stb.Amikor az unokája esküdött én is ott voltam és még kóstolót is kaptunk.
2013-ban nagyon beteg lett.Szóval ágyba fekvő.Meg megis vakult.Szóval akkor látogattam meg utoljára anyával.Mert attól kezdve vagy kórházban volt vagy hazajöttek a gyerekei külföldről vagy ott voltak nála és nem akartunk zavarkodni.Aztán én dolgoztam,meg készültem az érettségire.Nem felejtettem el hogy ő van és hiányzott is.De sem időm sem erőm nem volt.Aztán egy nap azt álmodtam meghalt.Elterveztem anyával meglátogatom.De aznap reggel elvitte a mentő.Utána érdeklődtünk hogy van.Este jön a hír hogy meghalt.Olyan rossz érzés volt.
Nemsokára lesz a temetése.Anya szerint ne menjek.Én is félek.Tudni kell hogy a szüleimen kívül senkim sincs már.És a szomszédnéni arcra nagyon hasonlított az én drága dédimre akit imádtam.És ha elmegyek a temetésre újra fog bennem éledni a dolog.Mindig pánikrohamot kapok a temetéseken ill. vigasztalhatatlanul sírok.Nem tudom mennyire lenne bunkósság nem el menni? Ill.ha elmegyek koszorút készíttessünk vagy csak elég 1 szál virág?
20/L
Szerintem menj el. En elmennek a helyedben. Max leghatul allsz majd.
Hogy mit vigyel, abban nem tudok tanacsot adni.
Menj el, bár ha már ennyire leszrtad az utóbbi években... Annyira akkor mégsem lehetett fontos neked, különben nem kifogásokat keresel, hanem meglátogatod.
Egy szál virág elég lesz.
Végül elmentem a szüleimmel.Az utolsó sorban álltam.Előtte bevettem egy szem nyugtatót így nem voltak olyan heves érzelmeim.Volt persze pár csepp hulló könny meg könnyes szem de így elviselhető volt.Persze mindenki rögtön észrevette.:/
Egy szál fehér szegfűt vittem.Ami jó ötlet volt mert rengeteg koszorú volt.
Részvétet sajnos nem adtam.Csak az egyik gyerekével beszéltem chaten és ott írtam neki hogy részvétem.De
ennyi... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!