Hogy oldódna meg a dolog?
Három épület áll egymás mellett, ahol lakunk, két épület közt van egy-egy kert. A kutyánkkal gyakran jártunk a kertbe, elengedtük, futkározott, a kakit mindig összeszedtük, nem rágott meg semmit.
Pár hete két másik szomszéd kutyussal együtt játszottak, és az egyik néni akkor ültette be a kertet, egyre nagyobb felületen teszik ezt. A kutyák megláttak egy macskát, és az ültetvény szélén végigfutottak - ahol nincs beültetve. Az én kutyámra elkezdett az egyik néni - többen voltak lent - kiabálni, káromkodni, csapkodni felé. Akkor én apatikus voltam, mondtam, hogy tisztelem a munkáját, de bízza rám a dolgot. Ezután felmentünk a lakásba, és írtam egy kedves levelet, amiben megírtam őszintén, hogy mivel nem biztos, hogy lehet gyermekem, a kutya a pótgyerek, a káromkodás nem használ, nem abból tanul. Kértem a türelmét, megértését, leírtam kétszer, hogy tisztelem a munkáját, bízzon bennem, mert jó ember vagyok, úgy írtam alá, hogy szeretettel.
Most halljuk az egyik kutyás szomszédtól, hogy a nénik azt kezdték terjeszteni rólunk, hogy nem szedjük össze a kutyakakit, és a kutyánk kiásta a virágágyást. Megjegyzem, nemhogy az udvarban, az utcán is mindig összeszedjük. Ki akarnak fúrni a szomszédságból, arról faggatták a kutyás szomszédot, hol lakunk. Ezen kívül kitettek az udvarban a padra egy feliratot, hogy nem lehet kutyát bevinni a kertbe. Amúgy nem tudom, hogy mehetne akkor fel a kutya a lakásba, ahol lakik, mert az udvaron keresztül lehet bemenni az egyik házba, a miénkbe pont nem, az kívülről nyílik.
Amellett, hogy nem hiszem, hogy joguk volna kitiltani a kertből a kutyát, szeretném megoldani a helyzetet. Én kedves voltam, bocsánatot kértem, szeretettel próbáltam megoldani a helyzetet, és azóta nem is vittük be egyébként a kutyát, tud máshol is játszani szerencsére, ha ehhez messzebb is kell mennünk kicsit. De a konfliktust meg szeretném oldani, mert nem értem, miért terjesztenek hazugságot, ráadásul mivel mi csak albérlők vagyunk, simán kitetetnek minket. A tulajdonosaink szerencsére megértők amúgy, ők is laktak ebben a lakásban, nekik is volt konfliktusuk a szomszédokkal, mert már a hangosabb zenére beszóltak, és nagy állatbarátok, tudják, hogy a szomszédság túloz, de a közös képviselő felszólíthatja őket, hogy kitegyenek, nem?
De amúgy is, bánt a dolog, én szeretnék békét, nyugalmat, nem viszem be a kutyát, ha nem akarják, de minek bántani a hátam mögött, amikor még bocsánatot is kértem? Olvasták a levelet, ezt tudom, egyrészt mert láttam az ablakból, másrészt a szomszéd kutyás is mondta, hogy hallott róla...
Ne haragudj, de nagy butaság volt ez a levél. Ilyen embereknek nem szabad a megértésére számítani, akik mindenbe belekötnek, azoknak csak egy újabb támadási felületet adtál.
Beszélj a problémáról a tulajokkal és a közös képviselővel is. Azaz vele inkább a tulajok beszéljenek. Védd be magad, aztán onnantól csak arra ügyelj, hogy a kutya ne menjen be az ágyásba, mert az tényleg nem szép dolog.
Tudom, naiv kislány vagyok, jót akartam, békességet. De természetes, hogy nem szép dolog, ha bemegy az ágyásba, de az sem szép dolog, hogy beültetik az egész udvart, hogy mozdulni se lehessen, a gyerekek sem tudják már a játszóteret használni.
Egyszeri alkalom volt, egyébként alig 5 kiló a kutya, nem egy nagy németjuhász, és amúgy nevelgettük külön, hogy a közelébe vittük az ágyásnak, rászóltunk, hogy nem mehet be, mindig megfordult, elszaladt.
Köszönöm a hozzászólásodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!