Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogy oldódna meg a dolog?

Hogy oldódna meg a dolog?

Figyelt kérdés

Három épület áll egymás mellett, ahol lakunk, két épület közt van egy-egy kert. A kutyánkkal gyakran jártunk a kertbe, elengedtük, futkározott, a kakit mindig összeszedtük, nem rágott meg semmit.

Pár hete két másik szomszéd kutyussal együtt játszottak, és az egyik néni akkor ültette be a kertet, egyre nagyobb felületen teszik ezt. A kutyák megláttak egy macskát, és az ültetvény szélén végigfutottak - ahol nincs beültetve. Az én kutyámra elkezdett az egyik néni - többen voltak lent - kiabálni, káromkodni, csapkodni felé. Akkor én apatikus voltam, mondtam, hogy tisztelem a munkáját, de bízza rám a dolgot. Ezután felmentünk a lakásba, és írtam egy kedves levelet, amiben megírtam őszintén, hogy mivel nem biztos, hogy lehet gyermekem, a kutya a pótgyerek, a káromkodás nem használ, nem abból tanul. Kértem a türelmét, megértését, leírtam kétszer, hogy tisztelem a munkáját, bízzon bennem, mert jó ember vagyok, úgy írtam alá, hogy szeretettel.

Most halljuk az egyik kutyás szomszédtól, hogy a nénik azt kezdték terjeszteni rólunk, hogy nem szedjük össze a kutyakakit, és a kutyánk kiásta a virágágyást. Megjegyzem, nemhogy az udvarban, az utcán is mindig összeszedjük. Ki akarnak fúrni a szomszédságból, arról faggatták a kutyás szomszédot, hol lakunk. Ezen kívül kitettek az udvarban a padra egy feliratot, hogy nem lehet kutyát bevinni a kertbe. Amúgy nem tudom, hogy mehetne akkor fel a kutya a lakásba, ahol lakik, mert az udvaron keresztül lehet bemenni az egyik házba, a miénkbe pont nem, az kívülről nyílik.

Amellett, hogy nem hiszem, hogy joguk volna kitiltani a kertből a kutyát, szeretném megoldani a helyzetet. Én kedves voltam, bocsánatot kértem, szeretettel próbáltam megoldani a helyzetet, és azóta nem is vittük be egyébként a kutyát, tud máshol is játszani szerencsére, ha ehhez messzebb is kell mennünk kicsit. De a konfliktust meg szeretném oldani, mert nem értem, miért terjesztenek hazugságot, ráadásul mivel mi csak albérlők vagyunk, simán kitetetnek minket. A tulajdonosaink szerencsére megértők amúgy, ők is laktak ebben a lakásban, nekik is volt konfliktusuk a szomszédokkal, mert már a hangosabb zenére beszóltak, és nagy állatbarátok, tudják, hogy a szomszédság túloz, de a közös képviselő felszólíthatja őket, hogy kitegyenek, nem?

De amúgy is, bánt a dolog, én szeretnék békét, nyugalmat, nem viszem be a kutyát, ha nem akarják, de minek bántani a hátam mögött, amikor még bocsánatot is kértem? Olvasták a levelet, ezt tudom, egyrészt mert láttam az ablakból, másrészt a szomszéd kutyás is mondta, hogy hallott róla...

2015. máj. 16. 11:09
 1/3 anonim ***** válasza:
90%

Ne haragudj, de nagy butaság volt ez a levél. Ilyen embereknek nem szabad a megértésére számítani, akik mindenbe belekötnek, azoknak csak egy újabb támadási felületet adtál.

Beszélj a problémáról a tulajokkal és a közös képviselővel is. Azaz vele inkább a tulajok beszéljenek. Védd be magad, aztán onnantól csak arra ügyelj, hogy a kutya ne menjen be az ágyásba, mert az tényleg nem szép dolog.

2015. máj. 16. 11:19
 2/3 A kérdező kommentje:

Tudom, naiv kislány vagyok, jót akartam, békességet. De természetes, hogy nem szép dolog, ha bemegy az ágyásba, de az sem szép dolog, hogy beültetik az egész udvart, hogy mozdulni se lehessen, a gyerekek sem tudják már a játszóteret használni.

Egyszeri alkalom volt, egyébként alig 5 kiló a kutya, nem egy nagy németjuhász, és amúgy nevelgettük külön, hogy a közelébe vittük az ágyásnak, rászóltunk, hogy nem mehet be, mindig megfordult, elszaladt.

Köszönöm a hozzászólásodat!

2015. máj. 16. 11:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy persze azt nem írtam bele a levélbe, hogy minek ültetik tele a kertet, csak azt, amit a leírásban is írtam: bocsánatot kértem, türelmet kértem, hangsúlyoztam, hogy tisztelem a munkáját, szeretettel búcsúztam. Nem akartam támadásra támadással felelni, én azt sosem tartottam megoldásnak, ha egymás felé acsarognak az emberek. Még mindig békességben szeretném megoldani a helyzetet, nem egymás háta mögött pletykálkodni, hazudozni.
2015. máj. 16. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!