Cigány szomszédaim vannak. A gyerekeik folyamatosan az ajtómban állnak amikor dohányzom. Hogyan érhetem el hogy ne csinálják ezt?
Ki kell járnom cigizni,kis babám van itthon.
Mellém állnak folyamatosan kérdezgetnek. Nagyon nincs kedvem hozzájul 3-és 5-évesek.
Kipróbáltam azt is hogy nem válaszolok nekik de hiába.
A szüleiket nem zavarja sőt,rá sem hederit a saját gyerekeire.Arra is volt példa hogy pizzát rendeltem és kértek belőle...
Nagyon tanácstalan vagyok.
Kérdező, és attól, hogy mások igénytelenek, emiatt büdös a lépcsőház akkor neked is annak kell lenni?
"Le kellene mennem az utcára cigizni?"
Ez miért kérdés egyáltalán? Miért nem eleve így csinálod? Még egyetemista koromban amikor cigiztem én is lejártam a lift nélküli 4 emeletes ház legfelső szintjéről, ha annyira nagyon rágyújthatnékom volt. Eszembe nem jutott, hogy ekkora paraszt legyek...
A kisgyerekekkel annyit tudsz csinálni, hogy levegőnek nézed őket.
Ezt én sem nagyon értem, hogy miért a cigizés a legnagyobb gond ebben a storyban...ha nem cigizni szeretne, csak kiülni az ajtaja elé egy könyvvel?? Akkor?? Akkor hova menjen??
Ha nem zárt a lépcsőház, akkor miért is parasztság az ajtóm előtt való cigizés? Milyen segítőkész emberek vannak.
Visszatérve a valós problémára. Nem tudom. Szülőkkel nyilván nem mész semmire :) Szerintem szólj nekik, hogy most nincs kedved beszélgetni vagy bármi. Menjenek segítsenek anyunak.
Próbálj meg kedvesen válaszolni nekik, ők még csak 3, 5 éves kisgyerekek (!).
Esetleg egy-két dolgot elmondasz, amitől többek lesznek: Ha csak néhány helyesen mondat az, már az is vmi. Mondd el nekik, h. az anyukájuk már biztosan hazavárja őket, stb. Nem kell mindjárt durvának, bunkónak lenni. Szépen is lehet beszélni a másik emberrel (már amennyiben egy 'cigányban' sikerül meglátni az embert, a gyereket). Határozott lehetsz velük gorombaság nélkül is.
(Aztán mikor felnő, és adott szituban így viselkedik, mint ahogy most Neked sokan javasolják, akkor majd ő lesz a bunkó... LOL)
Egyébként valószínűleg szimpatikus vagy nekik, + sokat nem foglalkoznak velük, hozzád van bizalmuk (meg egyébként is elég közvetlenek, ami alapvetően nem bűn - szerintem).
Ismeretlenül nekem kissé furcsa, h. az ablak/ erkély miért nem opció. Ergo kifelé fújni a füstöt...
Lépcsőházban dohányozni tényleg gáz. Szerintem kultúrember nem csinál ilyet, még talán nyitottban sem...
Ez a mondatod meg külön jó:
"Ki kell járnom cigizni,kis babám van itthon."
Valaki kényszerít, h. cigizz? Ha nagyobb lesz, bent fogsz? (Tudom magánügy, de szoptatás nyista?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!