Miért ilyen botrányos az egészségügy?
"A magadfajta prolik gondolod adóznak annyit, hogy akár ezt is fenntartsák?"
Azért ilyet erős kérdezni úgy, hogy nem tudod ki ül a másik oldalon. Lehet annyit járulékot fizet érte a fizetése alapján havonta, amennyit te összesen keresel. Itt nem tudod ki kicsoda, a helyesírása alapján sem mondhatod meg, sose lehet tudni. Ahogy azt se lehet tudni, biztos proli, mert odamegy. Apám pl. a nettó hétszáz ezer forintos fizetésével is beül a lestrapált háziorvosi rendelőbe pusztán azért, mert nem fog két-két órát autókázni Pestre egy magán háziorvosi rendelés miatt, a mi városunkban meg ilyen nincs, csak magán belgyógyászati rendelést tart egy háziorvos, hetente egyszer két órát és folyton tele van, így a gazdag se tud választani, ha véletlen megbetegszik. Én ugyan nem annyit keresek, mint apám, de azért én is szoktam úgy ülni a széken, hogy Istenem kellett nekem a TB-s rendelésre jönnöm, és azért a pénzért, amit beteszek, mert nem keveset ezt kapom... amelett, hogy szerencsétlen háziorvosom egy áldott jó ember, de a körülményekkel, meg a rendelő közönségével nem tud mit tenni. Legutoljára még mosdóba is elkellett mennem, a retkek ellopták a a CSAPOT és a wc ülőkét is!
Ráadásul a múltkor kértem le az ügyfélkapun, az elmúlt tíz évben 50 ezer forintot költött rám az OEP. Gondolhatod, hogy nem annyit kellett betennem a kasszába.
"de amíg annak a nyavalyásnak nem lesz valami gyógyíthatatlan baja, addig csak a stadionok épülnek.."
Az a baj ezzel, hogy ha lesz is neki baja, nem oda fog menni, ahova te vagy én. Ha mégis, akkor nem úgy fognak vele bánni. Ezek az emberek már rég elveszítették a kapcsolatukat a valósággal és ezért is lehet egyszerre sírni és nevetni azon, amit művelnek. Az ő valóságukban minden rendben. Az én valóságomban meg... hát na..
2-es nek üzenném hogy verjen meg az isten! a Józsefvárosi diplomádal együtt!
a "proli"
szocializmusban a proletárok a munkások
voltak, a NÉP.
mostanra lenéző jelző, az ostoba, tanulatlan,
(esetleg hitvak) emberekre mondják.
A 25-ösnél van a lényeg.
"...amelett, hogy szerencsétlen háziorvosom egy áldott jó ember, de a körülményekkel, meg a rendelő közönségével nem tud mit tenni. Legutoljára még mosdóba is elkellett mennem, a retkek ellopták a a CSAPOT és a wc ülőkét is!"
Nem az orvosokkal van a gond, hanem a körülményekkel, ami között dolgozni kénytelenek (ebbe aztán simán bele is fásulhatnak). Nekem van egy nővér barátnőm, és ő szégyelli magát, amikor neki kell a hozzátartozókat megkérnie, hogy vigyenek be popsitörlőt meg pelenkát a hozzátartozójuknak (nem szülészet, hanem "elfekvő"). Ahol édesanyám feküdt, nekünk kellett lázmérőt bevinnünk, mert egyetlen egy darab volt az osztályon, és azt is ellopták.
Ez nem az orvosok, és nem a nővérek hibája, hanem a rendszeré.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!