Mi diktaljuk be az albérletben a foberlonek a villany állást minden hónapban, de nekem más összeg jön ki, hogy mondjam meg neki?
Hááát ... komoly dolog, mert gyakorlatilag vizet se fizettek, sem szemétszállítást. Tehát meglehet, hogy ezzel a lehúzással is jobban jársz, mintha most mondanád a néninek/bácsinak, hogy irgum-burgum, ez biza nem annyi ... mert lehet annyi, te számolod rosszul, és erre ők felkapják a vizet, hogy na akkor mostantól fizess mindent, mert azt hitted, átverünk ... Közben lehet valóban átvernek :D :D
Számold ki, hogy ha fizetnetek kéne a vizet és egyebeket, amiket most eleve nem fizettek, az mennyi lenne? Mert most pl. 30 ezer a rezsi, de ha közben a villany csak 8 ezer és nem 12, de a néni berág és kifizettet mindent, lehet lesz 40 ezer is a számla.
De egyet ne felejts, hogy télen mindig magasabbak a számlák! Én is laktam albérletben, nekem is főtt néha a fejem, meg hogy biztosan átver a tulaj, de nem vert át. Sőt, ő is sokszor volt túl jó arc, így inkább befogtam. Volt, hogy 3 hónapig nem fizettem tévét meg netet. :/ Utólag kiszámolva, jobban jártam, ha nem pofáztam. Ugyanis mondhatta volna, hogy na akkor kérem a 3×8ezret. :D És még abban is igaza lett volna, hogy bizony én csináltam azokat a számlákat ...
Igen, én is ezért az egyért nem szólnék, vagyis nincs pofám szólni, mert semmi mást nem fizetünk kb.
És azért számításaik szerint, mert egy udvarban lakunk, és a mérő külön van nekünk meg nekik, de a számla egyben jön. És a bácsi így szokta kiszámolni, hogy mennyi a mi részünk.
Egyébként tényleg nem panaszkodhatunk, mert havi 35 a lakás, 5 az internet, amit csak miattunk köttettek hozzá a kábeltévé előfizetésükhöz, vizet nem fizetünk, a villany szokott ugye 10 körül lenni, a fűtés meg nekünk megoldott, de egy hónapra kb 15ezerért szoktunk fát rendelni, mikor nincs annyira hideg, elég az kb másfél hónapig is.
Szóval mindent összevetve, 50-55 az albérlet rezsivel együtt, cserébe szép rendezett udvaron lakunk, szép kis házban, közel mindenhez.
Csak egyszerűen kíváncsi voltam, hogy szerintetek mi a helyes ebben a helyzetben, de akkor lehet, hogy tényleg nem érdemes szólni semmit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!