Miért vagánykodnak a tinik a kocsival?
Sokszor látom errefelé, hogy 15-16 éves srácok(még jó formán ki se látnak a kormány mögül) apuci milliós BMW meg Audijával szaladgálnak. Azt hiszik attól mert van jogsijuk, már vezetni is tudnak, meg száguldozhatnak mint a barom? Ebből lesz sok baleset.. szelfiznek a kocsiban, gyorsan vezetnek stb. A hírekben amelyekben többmilliós kocsi törik össze, 90%-át 18éven aluliak, vagy éppen töltöttek vezetik.
3-4 évvel ezelőtt 15éves csávó gázolt halálra egy nénit egy utcával arrébb mint ahol én lakom.
Pár napja egy 16 éves vagánykodott itt a környéken, megcsúsztatta a kocsit, nem tudta irányítani. 4 embert(köztük egy pár éves kisgyereket) elgázolt, kidöntött egy kerítést és ripityára törte a kocsit.
Pár hete 2 18-19 éves srác törte össze magát, meg az autójukat egy villanyoszlopon..
Minek kell nekik vezetni meg vagánykodni? Azért mert megvan a jogsijuk? Nekem is van jogsim 17 évesen, de eszem ágában sincs magamtól vezetni. Még ha tapasztalt ember ül mellettem, akkor is nagyon vigyázok mindenre. Nem száguldozok esztelenül, nem vezetek részegen.
15-16 évesen nem lehet vezetői engedélye B kategóriára.
Amit leírsz az egyik véglet, és úgy tűnik te meg a másik. Egyiksem jó. Határozatlan vasárnapi autósnak tűnsz. Eszed ágában sincs vezetni, akkor ne vezess.
Mert ezt látják a Fast & Furious filmekben.
És ezért van kiírva a film elején vagy a végén hogy az autókat képzett kaszkadõrök vezették lezárt útszakaszokon. Senki ne próbálja meg saját maga utánozni a filmben látottakat.
De ez is úgy van hogy amikor azt mondják ne csináld, azért is csinálni fogja.
Aki nem dolgozott meg egy kocsiért, az nem is fog rá vigyázni.
És aki nagyzolásból halálra gázol embereket, azt ha nem is végezném ki de életfogytig tartó, letöltendõ börtönbüntetésre ítélném.
Én jelenleg 20 éves vagyok és most sikerült levizsgáznom elsőre a KRESZ-ből és másodszori próbálkozásra az elsősegélyből, illetve a 22. levezetett óránál tartok.
Nagyon más a gyalogos és a vezető odafigyelési kényszere, illetve felelőssége. A gyalogos pofátlanul a zebrára léphet, maximum anyázik egyet. Ezzel szemben az autós, ha ha hibázik, akkor súlyos véget vethet a saját életének.
Ezt ők nem tudják felfogni még, mert nem alakult ki teljesen a személyiségük, megfelelési kényszer alá sorolják magukat és emiatt akarnak kocsit, vezetni.
Én sem értem,a gázt könnyü nyomni,de megállni az a művészet.
Én sose vagánykodtam ami legtöbb volt városba 80 volt,de azt is amint láttam azonnal fék,mert sajnos nagy autó és nem érzed a sebességet.
De sokszor van,hogy megyek a Passattal ha otthon vagyok és előznének meg mondom menjél akkor és elengedem.
Nem értem miért kell vagánykodni,jó néha meg lehet húzatni mert jó érzést ad,de ne városba könyörgöm.
Itt tényleg igaz a ,,kicsi f_rok nagy kocsi és sebesség".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!