Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Joggal szólt rám a néni?

Joggal szólt rám a néni?

Figyelt kérdés
(Habár már nagyobb vagyok és ez régen történt érdekelne hogy igaza volt-e) Régen kicsiként bicikliztem az utcánkban és meg volt szabva, hogy a tűzcsapig mehettem el, ott meg kellett fordulnom. A tűzcsap egy vonalban volt a néni házával akinek volt 2 kutyája. Mindig, amikor megfordultam ott nagyon ugattak a kutyák. Egyszer aztán kijött a néni és egyáltalán nem kedvesen megmondta hogy mennyek el, mert a kutyái megőrülnek. Joggal szólt rám? (kb. olyan 8 éves kislány voltam)

2015. febr. 6. 20:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
A házőrzők már csak ilyenek.. :) Ennyi erővel, akkor senki se mehetett volna arra.
2015. febr. 6. 20:53
 2/11 anonim ***** válasza:
17%
Így van szard le az öreget
2015. febr. 6. 20:55
 3/11 anonim ***** válasza:
35%

Manapság is sokan így rendezik le a kutyaugatós ügyeket, hogy a "kutya nem tehet róla" , ha viszont valaki mást is zavar a kutyaugatás , "kutya azért van hogy ugasson".Ha gyerekek játszanak az ugatós kutya közelében, akkor "menyjenek máshová a gyerekek".

Most már tudjuk jól, hogy van lehetőség szinte minden kutyát "megnevelni".pl. arra is, hogy ha a gyerekek játszanak a kerítésen kivül , ne hergeljék fel magukat, ne ugassanak éjjel nappal , minden féle mozgásra zajra, stb. Természetesen a nevelés időbe és lehet hogy pénzbe is kerül ha szakember segítségét kérjük.Én azt tartanám jogosnak ha a néni megnevelné , vagy megneveltetné a kutyáit, de nem sok esélyt látok rá.El tudom képzelni, hogy a néniben talán fel sem merült, hogy a kutyáit meg lehetne tanítani arra, hogy ne hergeljék magukat.Először biztos dühös volt a kutyáira is meg Rád is.Valahol megértem őt is, csak nem tudok egyetérteni vele.Téged is megértelek mert biztos nem esett jól , hogy elzavart a néni, pedig Te csak bicajoztál és nem a kutyákat akartad hergelni.Igaz?

2015. febr. 6. 21:19
 4/11 anonim ***** válasza:
45%
Az öreg néni gondolom senkire sem számíthatott, hogy megvédjék őt a kirablástól-összeveréstől, ezért tartott kutyákat. Egy bizonyos kor felett már fáj minden mozdulat, nehéz lehetett neki naponta tízszer is felállni és az ablakhoz sietni, hogy megnézze, betörőt ugatnak-e a kutyái. Megnevelhette volna a kutyákat, hogy ne ugassák meg az idegent, de ezzel kiszolgáltatta volna saját magát az úgynevezett "öregezőknek", miközben a gyereknek gondolom tök mindegy, hogy merre biciklizik, vagy hol fordul meg, nyugodtan megfordulhattál volna máshol, ne adj' isten anyukád kivihetett volna téged egy parkba, egy játszótérre... minek feleslegesen bőszíteni a másik embert?
2015. febr. 6. 21:27
 5/11 anonim ***** válasza:
47%

# 4 A kutyát úgy is meg lehet nevelni , hogy ha a ház előtt elmész akkor nem fog megugatni , csak akkor ha beakarsz menni az általa őrzött területre. Faluhelyen nagyon sok gondot okoznak a szomszédoknak , környéken lakóknak a minden mozgásra csaholó kutyák.

Húsz évvel ezelőtt Németországi faluban sétáltunk minden második háznál kutya.Akár hányszor sétáltunk az utcán soha nem hallottunk vadul csaholó kutyákat.

Megkérdeztem, hogy miért létezik ez. Azt válaszolták, hogy az ott lakók nyugalma érdekében csak úgy tarthatnak kutyát ha a kutyusok meg vannak nevelve, hogy ne csaholjanak össze vissza.

2015. febr. 6. 21:51
 6/11 anonim ***** válasza:
60%

Gondolom, a hármas válaszoló azt is jogosnak tartaná, hogy a gyerek nem az utcán játszik (a kérdező esetében a biciklizés játszás volt és nem közlekedés)

Persze az is időbe és pénzbe kerül, ha a gyereket elviszem a játszótérre, vagy olyan helyre, ahol biztonságosan játszhat.

Igen, falun lakunk, falun nőttem fel, a gyerekeim is falun nőttek fel, itt is lehet olyan helyet találni, ahol játszhat a gyerek, nem az utcán játszik.

Ahogy a kutyatulajdonos megnevelheti a kutyáját, úgy az anyuka is megnevelhette volna a gyerekét, hogy nem az utcán játszunk (bicikizőset sem).

Gondolom az ötös válaszoló által említett németországi faluban a gyerekek nem játszottak az utcán és az ott lakók nyugalma érdekében meg voltak nevelve, nem ricsajoztak, hanem szép csendben játszottak a házban/kertben, vagy az erre kijelölt helyen.

2015. febr. 7. 07:36
 7/11 anonim ***** válasza:
26%
# 6 A" hármas válaszoló" megérti az öreg nénit és a kislányt is , viszont egy kicsit több bölcsességet várt volna el egy idős nénitől, mint egy 8 éves kisgyerektől.:)
2015. febr. 7. 13:20
 8/11 anonim ***** válasza:
8%
Abban semmi rossz nincs ha az utcán biciklizik valaki, a 3-assal értek egyet. Ilyn alapon bárki elmegy a kerítés előtt ugyanez történhetne. A gyerek szabadidejében mozogjon, a kutya meg ha ugat ne csodáálkozzunk-elvégre házörzőnek ezért tartják. A gond akkor van ha az ugatás késő éjjel zavatr másokat, de gondolom nappal bicikliztél és nem késő éjjel.
2015. febr. 9. 16:08
 9/11 anonim ***** válasza:
8%
Az idősek már csak ilyenek.Éppen szólhat,de teheti ezt kedvesebben is.
2015. febr. 9. 22:47
 10/11 anonim ***** válasza:
20%
# 9 Na igen! Az öregség nem jár mindig bölcsességgel.
2015. febr. 10. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!