Joggal szólt rám a néni?
Manapság is sokan így rendezik le a kutyaugatós ügyeket, hogy a "kutya nem tehet róla" , ha viszont valaki mást is zavar a kutyaugatás , "kutya azért van hogy ugasson".Ha gyerekek játszanak az ugatós kutya közelében, akkor "menyjenek máshová a gyerekek".
Most már tudjuk jól, hogy van lehetőség szinte minden kutyát "megnevelni".pl. arra is, hogy ha a gyerekek játszanak a kerítésen kivül , ne hergeljék fel magukat, ne ugassanak éjjel nappal , minden féle mozgásra zajra, stb. Természetesen a nevelés időbe és lehet hogy pénzbe is kerül ha szakember segítségét kérjük.Én azt tartanám jogosnak ha a néni megnevelné , vagy megneveltetné a kutyáit, de nem sok esélyt látok rá.El tudom képzelni, hogy a néniben talán fel sem merült, hogy a kutyáit meg lehetne tanítani arra, hogy ne hergeljék magukat.Először biztos dühös volt a kutyáira is meg Rád is.Valahol megértem őt is, csak nem tudok egyetérteni vele.Téged is megértelek mert biztos nem esett jól , hogy elzavart a néni, pedig Te csak bicajoztál és nem a kutyákat akartad hergelni.Igaz?
# 4 A kutyát úgy is meg lehet nevelni , hogy ha a ház előtt elmész akkor nem fog megugatni , csak akkor ha beakarsz menni az általa őrzött területre. Faluhelyen nagyon sok gondot okoznak a szomszédoknak , környéken lakóknak a minden mozgásra csaholó kutyák.
Húsz évvel ezelőtt Németországi faluban sétáltunk minden második háznál kutya.Akár hányszor sétáltunk az utcán soha nem hallottunk vadul csaholó kutyákat.
Megkérdeztem, hogy miért létezik ez. Azt válaszolták, hogy az ott lakók nyugalma érdekében csak úgy tarthatnak kutyát ha a kutyusok meg vannak nevelve, hogy ne csaholjanak össze vissza.
Gondolom, a hármas válaszoló azt is jogosnak tartaná, hogy a gyerek nem az utcán játszik (a kérdező esetében a biciklizés játszás volt és nem közlekedés)
Persze az is időbe és pénzbe kerül, ha a gyereket elviszem a játszótérre, vagy olyan helyre, ahol biztonságosan játszhat.
Igen, falun lakunk, falun nőttem fel, a gyerekeim is falun nőttek fel, itt is lehet olyan helyet találni, ahol játszhat a gyerek, nem az utcán játszik.
Ahogy a kutyatulajdonos megnevelheti a kutyáját, úgy az anyuka is megnevelhette volna a gyerekét, hogy nem az utcán játszunk (bicikizőset sem).
Gondolom az ötös válaszoló által említett németországi faluban a gyerekek nem játszottak az utcán és az ott lakók nyugalma érdekében meg voltak nevelve, nem ricsajoztak, hanem szép csendben játszottak a házban/kertben, vagy az erre kijelölt helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!