Milyen Dunakeszin/Godollon/Vacon lakni?
Szia!
Váciak vagyunk, 5éve élek itt, de előtte is az egyik közeli településen laktunk, így már akkor is sokat jártunk Vácra. Mi a deákvári városrészben lakunk és nagyon szeretjük. Több ovi is van, játszóterek, park, több bolt. Kulturált emberek laknak ezen a részen. A Földvári térre nem költöznék, az a rész nagyon lepukkant.
14/L Dunakeszről. (Egy lakóparkban élünk)
Itt nőttem fel, és nagyon jó helynek tartom.
Nagyon békés város, kisgyermekkel kifejezettem ajánlom a nyugodt légkör miatt:D
Jó helyen vannak az óvodák. És van (ha jól tudom) 2 általános iskola és egy gimnázium, ezeket busszal lehet megközelíteni, vagy séta/bicikli, mert nincs olyan nagy forgalom.
Pestre vonattal simán be lehet menni, 30 perc az út.
Engem személy szerint mindig vonzott Budapest(lehet, hogy ez korral jár) szóval Dunakeszin mindig azzal van/volt bajom, hogy "nem történik semmi" (persze másoknak ez pozitívum) és a boltok nincsenek közel.
Van Auchan, Spar, kisboltok, BuyWay..miegyéb..
3. kommentelő vagyok.
Az emberekről:
Kultúrált és viszonylag jómódú emberek laknak erre.
-Tóváros lakóparkot nagyon tudom ajánlani(mi is ott lakunk, már 10 éve)
Van játszótér, fagyizó, élelmiszer bolt, zöldséges.
És egy tó a játszótérnél, ahol lehet horgászni és télen korcsolyázni.
Gondozottak a házak, kertek és utcák.
(Ja és, télen a kicsiknek van Mikulás-vonat - nem hiszem, hogy ez fontos csak gondoltam leírom)
Koszi zold kezet kaptatok :-)
Vacon de foleg Deakvaron nehez szamunkra megfizetheto es az elkepzelesinknek megfelelo hazat talalni sajnos. Vannak godi ismeroseink, akiknek eleg vegyes tapasztalataik vannak. Igazabol God azert nem vonz mert a Duna part es a parti jatszoteren kivul nem nagyon tudok kikapcsolodasi lehetosegrol helyben. Bevasarlasi lehetosegek miatt is az emlitett telepulesek talan szerencsesebbek. De kinek a pap... Koszi mindenkinek aki leirja tapasztalatait :-)
Én Vácon a Földvári téren lakok és egyáltalán nem lepukkant hely!! Ugyanolyan panel házak vannak Deákváron is, mint a Földvárin is. Van aki nem tud megfizetni nagy házakat.
Én régóta itt élek, és szerintem egy nagyon jó kis város. Sok óvoda, ált. iskola, középiskola van, boltok, dunapart, kikapcsolódási lehetőségek. A vonat 30 percenként jár, zónázó vonat 30 perc alatt, gyorsított vonat 35 perc alatt, személy vonat 45 perc alatt ér be a Nyugatiba. A vonat szokott késni gyakran ( jég, hó, eső, szél, vonat elé ugranak.. ), de most újítják a váci nagyállomást és allítólag nem lesz gond ezután a késésekkel. Bár ha a vonat késik, akkor mindegy, hogy Vácon vagy Dunakeszin laksz-e. Én Vácon dolgozok, de én amúgy sem vagyok az a nagyon utazós típus. Orvosi ellátás szempontjából is Vác jobb, hiszen a Dunakeszi körzet is a Váci Kórházhoz tartozik, ami helyben lenne. Szórakozási lehetőségként is Vácot mondanám, szórakozóhelyek, klubbok, dunapart nyáron, liget, sportklubbok, fitnesszterem, uszoda, strand, stb...
Én a Dunapartra azért nem költöznék, mert ha árvíz van, akkor menekülhettek onnan.
Én talán akkor is Vácot mondanám, ha nem itt laknék, mert ha BP-en dolgoztok, dolgoznátok, akkor ennyi erővel ne Dunakeszire hanem Pestre költözzetek, hiszen onnan egy köpés Dunakeszi.
Gödöllőn annyi a cigány mint kóbórkutyában a bolha. Kb a lakosság fele, mesterségesen lettek betelepítve anno ..szóval nem ajánlom és ahhoz képest még túl drága is. Közlekedés nem rossz.
Dunakeszi jó hely ,Vác meg már aránylag messze van Bp-től oda nem mennék.
Én Gödöt ajánlanám. Dunakeszi-Vác közt van.
Pestre is gyorsan be lehet jutni(vonat), ott a Duna. Nekem nagyon tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!