Miért kellene letolnom a havat a szomszéd járdáját? Beszólt a szomszéd, hogy nagyon paraszt vagyok mert még centire pontosan a saját járdámat tolom csak le!
Hogy Ő figyeli már évek óta, hogy centire pontosan a saját járdámon tolom csak el a havat, és az öreg néni aki melettem lakik örülne ha egyszer letolnám az övét is!
És nagy paraszt vagyxok!
Miért tolnám le más járdájáról a havat?
Az elvárás negatív gondolat. A be nem vált elvárásért elmarasztalni valakit pláne. Tehát az, aki ítélkezik és leparasztoz, az saját magával sincs rendben, ne törődj vele.
Ha a nénike megkér és segítesz neki, megteheted, de senki nem kényszeríthet rá érzelmi zsarolással.
A parasztozó ítélkező fejében lévő káosztól neked nem kell függened, az az ő fejében létezik csak, ha baja van veled valakinek, az az ő baja, nem a tied.
Ennyi.
Dehogy kell lelapátolnod a néninek. Miért kérnek rajtad számon bármit is? Ők tettek neked bármilyen szívességet? Majd ha a kezedbe nyom egy ezrest agy ő, vagy a néni, hogy csináld már meg, akkor van miről beszélni. Ne tegyél a szomszédokért szart se egyébként. Nekem a volt, görény vénember szomszédom lenyúlt 20 mázsa tűzifát, amikor elköltöztem, mert a faterom adott neki kapukulcsot, hogy elvihet néhány lécet (és nem tűzifát) a sufniból (és nem a fáskamrából). Amikor meg visszakértem tőle, mert eladtam valakinek, akkor meg még ő volt megsértődve.
Nem éri meg rendesnek lenni senkivel. Próbáltam én is sokáig, de soha sem működött, mindig csak feleslegesen pazaroltam az időm és az energiám.
Centire pontosan tényleg bunkóság. 20-50-cmvel szoktak a határon túl takarítani. A szél úgy is visszafújná...
a néniset meg már sokan leírták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!