Mit tehetnék még?
Sziasztok!
Pár hónapja beköltöztek alánk (önkormányzati lakás) egy család. Nem beszélgettünk még sosem, összefutni is ritkán szoktunk. A probléma ott kezdődik, hogy ha hétvégén, ha hétköznap szabadnaposak elkezdenek dorbézolni. Fiatal vagyok én is, nem az a besavanyodott, megkeseredett, de amióta rájuk kelek, és "velük" fekszem kicsit betelt a pohár. Ha ők reggel 4-5 óra tájt érnek haza nem zavartatják magukat, simán dübörögtetik a zenét, ha éppen ordibálni/veszekedni szeretnének, megteszik egy teljes napon át, de kb. 3 hónapja az egyik család (akik 1 hónapba max. 1szer hangoskodnak, utána se hírük, se hamvuk megint 1 hónapig) picit hangosabb volt a kelleténél, rájuk hívták a rendőröket.
Volt, hogy az egyik lakó rájuk szólt, de az "asszonyka" elég nagy pofával van megáldva, így szinte ő jött ki jól a helyzetből, egy fél napon át a cirkuszolását kellett hallgatni, hogy ugyanannyi joga van, mint másnak, és úgy jár-kel a lépcsőházban, mint az atyaúristen. Azóta senki nem mer nekik szólni, gondolom "félnek" tőlük a nagy pofájuk miatt.
Beleütik más család pénzügyi helyzetébe az orrukat, ki mikor mit nem fizetett be.
Éppen 2 óra van, fél 8tól dübörögtetik a zenét, ordibálnak, dübögnek, ahogyan azt megtették tegnap, és tegnap előtt is. Lementem volna szólni nekik, de ajtót nem nyitott senki, csak hallani lehetett ahogyan a kedves feleség felbőszülve kiabál, hogy mit képzelünk mi magunkról, húzzunk a p-be ha nem tetszik valami. Betelefonáltam a rendőrségre is, bár tudtam: hiába, van ismerősük ott, ahogy az önkormányzatnál is.
A legviccesebb, hogy 2 hete meglátogattak unokanővéremék Amerikából, van egy 2 éves kisfiuk aki örökmozgó. Kb. egy fél napot voltak nálunk, de már jött szólni a kedves "barátném", hogy bármit is csinálunk, hagyjuk abba, mert ő pihenne. (Gyerkőccel játszottunk, még direkt szőnyeget is terítettem le nehogy......)
Összeszedtem minden erőmet (mert nem vagyok egy veszekedős fajta...) és elküldtem melegebb éghajlatra.
Kérdésem az lenne, hogy mit tehetnék még? (Azon kívül, hogy holnap egy kiadós porszívózás lesz a reggeli programom..... :) )
1.: Ha jól értem, önkormányzati lakás az, amiben laknak. Szólsz a lakás tulajdonosának, hogy nem rendeltetésszerűen használják a lakást, megszegik a rendeleteket és a Társasházi Szabályokat is.
2.: Ez szerintem automatikusan együtt megy az 1. ponttal, mivel önkormányzati a lakás: birtokháborításért és csendháborításért (és még ami ide tartozik) szabálysértési eljárást indíttatsz velük szemben a jegyzőnél. Beszélj a közös képviselővel is, ő majd segít ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!