Ti hogyan élnétek jól, de nem feltűnően?
Ezt érdemes elovasni, megfogadni:
11-es, valamit félreértettél. Egy szót sem ejtettem műbőr cipőről.
Csak annyit próbáltam mondani, hogy egy 200 000 Ft-os mondjuk antilopbőr cipő nem tízszer jobb, mint egy 20 000 Ft-os "átlagos" bőrcipő. Volt már 15 000 Ft-os bőrcipőm, ami 6 évig bírta, ebből 3 évig tavasszal és ősszel nap mint nap használtam. Persze karbantartottam, ápoltam, tisztítottam rendszeresen. Nem hinném, hogy a több, mint 10-szer anniyba kerülő cipő 60+ évig fogja bírni, hiszen ára alapján erre lehetne számítani. Pamut inget is lehet venni 12-13 000 körül is, meg gondolom 1 millióért is, de az egymilliós nem lesz 100-szor tartósabb vagy kényelmesebb. Csak mondjuk olyan gyapotból készül, amiből 5 bokor van összesen a világon :D Persze most kisarkítottam a dolgot, de remélem érted, mire szeretnék célozni.
Itt van pl. a az én szüleim példája.(még én is velük élek) Már sokan írtak hasonlókat, de Ők szerintem pont ebbe a kategóriába sorolhatók, hogy jól élnek, de nem mutogatják, reklámozzák. Édesapám pl orvos, és nem keres rosszul, sőt... De mégsem élünk újgazdag, sznob módjára. Egy 120 nm-es kertes házban lakunk, szépnek szép, mitagadás, de nem flancolós csicsás stílusban felszerelt. Szép a maga visszafogott stílusában. Nem járunk/járnak 5*-os hotelekbe, nem vacsorázunk gyakran drága éttermekben, nincs saját bejárónőnk stb. Röviden: visszafogottak vagyunk költekezés terén a külső szemlélő számára.
Az én szüleim leginkább az én és testvéreim taníttatásába öltek bele rengeteg pénzt (Áldja meg őket az Isten ezért!) Meg van ugyan mindenem, nem lehet okom panaszra: jogi egyetemre járok, és ugyebár a könyvek ott nem mondhatók olcsónak, megengedhetem magamnak, hogy eljárjak edzőterembe stb, DE! Nekem eszem ágában sincs felvágni ezzel, most is csak a kérdés kapcsán írom ezt le. Nincs több száz e ft-os Iphone-om, megbecsülöm ami van, és ha valami 2 hónapja van meg, nem dobom el egy újabbért. Tudok spórolni is, és tudatosan azt próbálom tenni. Nem öltözködöm a legutolsó divat szerint, nem is tetszik, nincs 50 e ft-os táskám, és még csak jogsim sincs! És ha lesz se kell a seggem alá a legújabb Audi. Nem tartok ilyesmire igényt. Köszönöm jól vagyok így, számomra nem ez jelenti a boldogságot! És amin még sokan hüledeznek: Nem szeretek a most divatos szórakozóhelyekre eljárni, ahol még egy ásványvíz is 900 ft, nemhogy pl egy sör, vagy rövid... Nem az én műfajom. Sokkal inkább jól érzem magam, a sokak által lepukkantnak tartott rock/retro pubokba a barátaimmal, ahol sokkalta megfizethetőbbek az italok is. Egyszerűen számomra kényelmetlen lenne a nagyzoló emberek élete, nem vagyok az a cicababa stílus, és mégis egy szavam se lehet, és semmi okom panaszra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!