Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Meg lehet élni havi 100ezerből...

Meg lehet élni havi 100ezerből albérletben?

Figyelt kérdés

Kb havi 30-35ezer az albérlet + rezsi ami nem tudom mennyi lehet. Ketten vagyunk, nem sokat eszünk, kb fele annyit mint a normális emberek, nem főzünk meg ilyesmik... Viszont van 3 macskánk. Nekik kb 5000 ft a havi cuccuk.

Szerintetek meglennénk ennyiből? Már nagyon elegünk van a szüleimből, ahol most lakunk, ha szűkösen is meg tudunk élni akkor már megyünk is innen. Mit gondoltok? Van remény?

2014. dec. 16. 23:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Annyiból ketten, plusz 3 macska... majdnem lehetetlen.
2014. dec. 16. 23:38
 2/10 anonim ***** válasza:

nem tudtok megélni, mert ha mondjuk optimistán nézzük, és 50 ezret vesztek az albérletre (ami nem biztos, hogy kijön téli időszakban, akkor marad 25 ezer per fő, és ebből utazás, étkezés, váratlan kiadások, nem fog menni, drága az élet.

+ ha nem főztök, akkor az még többe is kerül.

én szerencsés vagyok, havi 30-35ből megúszom a lakást, de egyedülállóként volt a minimum 100 ezer, amiből viszonylag normálisan megéltem, és ebben még a 10 ezer forintos bérlet sincsen benne, mert az ingyen van a munkahelytől.

persze tudom, hogy ennél kevesebből is meg lehet élni, de az tényleg szenvedés.

2014. dec. 16. 23:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
2 fore jut a 100 ezer? Akkor szerintem nem. Albi, rezsi, meg elmegy, de akar mennyire is esztek keveset enni valamit csak kell es honap vegen mit esztek? Jo, tudom ott a 3 macska..de ha azok is elfogytak, akkor a kuszobot?
2014. dec. 17. 01:27
 4/10 anonim ***** válasza:
Kb. 50 000 albérlet, 5000 macskacuccok... marad 45 ezer kettőtökre. Szűkösen, de meg lehet.
2014. dec. 17. 08:23
 5/10 anonim ***** válasza:

nem.

megélni nem, max elnyomorogni, de 100 ezer 2 emberre vagy 200 ezer 1 főre?

ha garzon akkor inkább 40-50 ezer a bérlés + rezsi 25-35 ezer, legalább 70et számoljatok rá. és akkor amard 30 enni, ami a fele annak ami normális. ez is 1 személyre, 2 személy többet fürdik, stb.

függ a fűtéstől, körülmények.

2014. dec. 17. 09:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Így van. Amikor panelban laktam (XIV.ker), akkor kb. havi 100.000-ből jött ki a bérlet + a rezsi (ma talán már ki sem jön annyiból), úgy, hogy a jó szigetelés miatt pl. alig kellett esténként fűteni.
2014. dec. 17. 13:16
 7/10 anonim ***** válasza:

az a baj hogy mindig van valami váratlan kiadás.

plusz ne felejtsük el, hogy telefont is kell fizetni, netet, ma már kell a számítógép, stb. elromlanak a dolgok hamar.

és az embernek is mennie kell valamikor orvoshoz, és az sztk nem mindig a legjobb választás.

ha esetleg valamelyikőtök szemüveges, akkor azt is fizetni kell időről-időre.

plusz ott van a mosópor, a szappan, dezodor, fogkrém, stb. ezek rendszeres kiadások.

és az ember néha szeretne egy kicsit kikapcsolódni, meginni valamit, vagy elmenni valahová.

kell néha cipő is, egyéb ruha, ami tönkremegy. fizetni kell az utazást.

tehát nem csak az albérletet meg az ételt kell fizetni. én mindig úgy vagyok, hogy többet kell kifizetnem egy hónapban, mint amire számítottam, mert valami mindig van.

2014. dec. 17. 16:57
 8/10 anonim ***** válasza:

szórakozás meg ruha felejtős, 100 ezerből 1 embernek se telik rá, ha kinyomorogja 70ből a lakást, marad 30 enni ami amúgy is kevés, és kifújt. 120 a reális létminimum. úgy +10 a tömegköz bérlet, és akkor marad havi 10 félretenni/ruhára/tisztálkodásra

vagy lehet úgy csinálni, hogy nem fűtesz/kikapcsoltatod az áramot/vizet, de ezek általában egészégügyi problémákkal járnak.

az viszont igaz hogy az sztkban is kell kenőpénz, vagy ha elmész fizetős minőségibb orvoshoz, ahhoz mégtöbb.

beteg ember halott ember.

2014. dec. 18. 09:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Szent politikusunk mondta hogy 47 ezerből meg lehet élni. De ő se 2 emberre értette. Az albi rezsi macska után maradna kettőtöknek 45 ezer. Ez nagyon kevés. Bár csak krumpli- olcsótészta-kenyér legolcsóbb párizsi, csirkenyak, csapvíz kaján el lehet vegetálni. Átmenetileg amíg a másik fél is talál melót és behoz még egy 100ezret ,addig megoldható. De jegyre sem lesz pénze utazni, bliccelni kell, vagy gyalogolni.
2014. dec. 18. 13:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha csak egy szobát vesztek ki úgy még talán kijönnétek de nagyon szűkösen.
2015. jan. 15. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!