Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Teljesen fel vagyok háborodva,...

Teljesen fel vagyok háborodva, albérlőként, nekem kell fizetni a tulajdonos lakásfelújítására fordítandó közös költség részt is?

Figyelt kérdés
Mert az oké, hogy az üzemeltetési költség engem terhel, de mi közöm ahhoz, hogy az ő tulajdonát karban tartják, ez neki hoz előnyt, nem nekem, aki nem ott akarok megöregedni. 900Ft-ról lett volna szó, és azt mondták, nem, mert amióta a világ világ, a közös költséget mindig az albérlő állta teljes egészében. Remélem, nem önmaguk iránt elfogult tulajdonosok fognak kiosztani, azok ne is írjanak. Habár, rajtam semmit nem segít, max. kicsit lehiggadok, ha együtt gondolkodnak velem

2014. nov. 8. 10:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, mondhatja azt is, hogy a közös költséget ne fizesd, de megemeli a bérleti díjat, ugyanott vagy.
2014. nov. 8. 10:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Nos ez megegyezástől függ, ha te vállaltad, hogy fizeted a közös költséget akkor függetlenül attól, hogy mire fizetsz fizetned kell. Vagy a másik lehetőség hogy felbontod a elköszönsz és költözöl. Itt a kérdés az, hogy eléggé akar-e és fizetsz vagy nem.
2014. nov. 8. 10:41
 3/10 A kérdező kommentje:
Tudom, hiszen én vagyok a kiszolgáltatott, azt csinál, amit akar, ha nekem nem tetszik, menjek tovább. Én nem azt mondtam, hogy engedje el a közös költséget, csak abból azt a pici hányadot, ami nem rám tartozna. Ha pedig emeli a díjat, megyek máshova, csak ez sem olyan egyszerű. Ahol a pénz, ott a hatalom.....
2014. nov. 8. 10:44
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem, és kösz a válaszokat...soha nem voltam albérlő. Így nem tudtam merre, hány méter. Felvilágosítottak, hogy lehetne másképp is. Bepróbálkoztam, a válasz nem. Ezért vagy feldúlt, de majd szépen lehiggadok. Szemét a világ, ennyi
2014. nov. 8. 10:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Az.
2014. nov. 8. 13:09
 6/10 anonim ***** válasza:
A magyarok ilyenek ,sajnos, németországban nem ezt láttam. Ott tök korrektek.
2014. nov. 8. 13:09
 7/10 anonim ***** válasza:
Ez sajnos ilyen. Én kb. fél évet laktam albérletben, ezalatt semmi felújítás nem történt, nem laktam le a lakást, ráadásul a párom megjavította az ablakon a zárat, a tulaj mégis a kiköltözés után bevasalta rajtam a lakásfelújítási díjat. Ez is közös költség, fizetni kell. :(
2014. nov. 8. 13:48
 8/10 A kérdező kommentje:
Oké, akkor le kell nyelnem a békát, ha tetszik, ha nem, de legalább olvasom, hasonló a véleményetek....majd, ha mi leszünk--én nem leszek, sajna-- tulajdonosok, gyakorolhatjuk a korrektséget :(
2014. nov. 8. 16:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez tényleg genyóság, természetesen nem kellene fizetned. Voltam albérletben, ugyanígy jött a felújítás, de nem volt kérdés, hogy ahhoz nekem semmi közöm. Eleve szóltam a tulajnak, hogy menjen lakógyűlésre, mert erről szavaznak, és gondolom neki sem mindegy, mennyibe kerül majd.

Nem értem, hogy van pofája ehhez...teljesen logikusan le lehet vezetni, hogy miért neki kell fizetnie. Amúgy játszhatsz másképp is. Névtelen bejelentés a NAV-hoz, hogy a tulajnak albérlője van...mármint ennek a kilátásba helyezése, ha mondjuk nincs szerződésetek. Persze közben intenzíven keresni a másik albérletet, ahová költözöl.

2014. nov. 8. 21:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Én nem fizetném be, az biztos. Az ő tulajdonának felújításába miért szállnál bele? Keress egy másik albérletet.
2014. nov. 9. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!