Lehet ezt a közös képviselőnek?
Ha tartozás van, akkor azt sajnos ki kell fizetni. A végrehajtó szóba áll veled, sőt részletfizetést is engedélyez. Ezzel a baj csak annyi, hogy a végrehajtási költségek jócskán megemelik a tartozást.
A közösképviselő ellen egyedül nem sokat tehetsz, viszont elmondhatod a panaszaidat a közgyűléseken. Vagy összefogva a többi tulajdonossal akár le is válthatjátok.
Egy közösképviselő
Semmi bajom azzal, hogy a tartozást ki kell fizetni, ez természetes, és ez már meg is történt. A végrehajtóval megegyeztem és rendre befizettem mindent. A közös képviselővel is csak részletfizetésben akartam megegyezni. Engem az egyenlő bánásmód be nem tartása bánt. Rám végrehajtót küld, mikor normálisan meg akarok egyezni, mindenről tájékoztatom (de válaszra sem méltatott sosem), a másik lakó pedig egy felszólítást sem kap. Én egy levelet kaptam amiben azt írta: "Amíg itt levelezik velem már kifizethette volna a tartozást..."
Ha írok neki hivatalos ajánlott tértivevényes levelet, mennyi időn belül kellene válaszolnia? Ha 0-ás igazolást kérek mennyi idő alatt kéne azt megküldenie? Köteles válaszolni a megkeresésre?
Mindenkivel előfordulhat, hogy saját hibáján kivül pénz zavarba kerül, és tartozást halmoz fel.
Nullás igazolást azonnal ki (vagy legalábbis 1-2 napon belül) ki kell adnia, ha azt kéred. Elvileg a leveleidre is válaszolnia kell, de mint irtam te egyedül nem tudsz ellene semmit tenni, csak összefogva a többi tulajdonossal.
Az újabb törvény szerint a közösképviselők felügyeleti szerve az önkormányzat jegyzője. Esetleg ott megpróbálhatsz panaszt tenni ellene, de nem hiszem, hogy túl sokat érsz el vele.
A többi tulajdonosnak nincs gondja a közösképviselővel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!