Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi a baj a budapestiekkel?

Mi a baj a budapestiekkel?

Figyelt kérdés
A kérdés adott.
2014. szept. 25. 13:33
 1/5 anonim ***** válasza:

sok ember kis helyen, kialakul a személytelenség, érdektelenség.

Más az értékrend, mert pl nem kell azon küzdeni, hogy megérik-e a kertben a krumpli.

A fiatalok túl sok ingernek vannak kitéve, nehéz kikerülni a bajokat.

De ez csak nagy általánosság, és amíg ott laktam sok jó közösséget láttam, és olyanokat is, akik ismeretlenül segítettek egymásnak az utcán.

2014. szept. 25. 13:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi. 3 évig laktam ott, szerettem, semmivel sem rosszabb ott lakni, mint máshol. Több az inger, ez igaz, alapból, mert nagyváros! Sok az ingerült ember, de hol nincs?! De semmivel sincs ott kevesebb rendes ember mint más városban, vagy semmivel nincs több bunkó. Vegyes közeg van ott is, ahol ha megtalálod azokat az embereket akikkel jól érzed magad, akkor biztosan azt fogod mondani, hogy semmi baj pesttel, és a pestiekkel. :)
2014. szept. 25. 13:56
 3/5 anonim ***** válasza:
50%

A kérdező nem úgy érti, hogy a vidékieknek mi bajuk a budapestiekkel?

Szerintem ez önnön kisebbségi komplexusukból adódik, és még a háborús időkből ered, és azóta csak mélyül a szakadék és a konfliktus. (Annak ellenére, hogy ide is jöhetnének, szóval érthetetlen az elégedetlenkedés.) A háború után ide hordtak mindent (újjá kellett építeni a várost vidéki képzelten munkerővel, és kellett a városiaknak étel, ami vidéken volt, stb.) A mai napig ide jut a legtöbb pénz, ami persze arányaiban érthető, hiszen az ország nagyrészének gdp-jét mi termeljük, másrészt meg biztosan visszatetsző lehet a vidékieknek, akik meg azt látják, a faluban semmi sem épül. Itt képzik az értelmiségi elitet az elitegyetemeken, itt keresik az emberek a legtöbbet (bár Győr környéke felvette a kesztyűt az ügyben).

A Csapd le csacsiban is megmondták már: az a te bajod, hogy sokat voltál vidéken, nem fejlődött ki az agyad. :)))

2014. szept. 25. 14:48
 4/5 anonim ***** válasza:
34%

Feszültek.

Valószínűleg unják, hogy hiába adják az ország termelésének 40%-át, nem jutnak sehová...

2014. szept. 25. 16:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem csak egy észrevételem van:

Egy vidéki egyetemen dolgozom, ahova az ország minden pontjából járnak diákok.

Ha bármi határidő van a levelezős hallgatóknak és le kell adni valami papírt, szinte mindig csak a pestiektől hallom, h. nem tudom elhozni, mert pesti vagyok és nehéz megoldanom a lejutást. Hozzáteszem, hogy Pestre/Pestről óránként jár vonat hozzánk és az út nem hosszú. A máshonnan bejárók, akik több órákat utaznak átszállással.. na, ők sosem jönnek ezzel, h. messze laknak.

2014. szept. 28. 12:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!