Nemsokára lesz Budapest bérletem. Milyen helyeket látogassak meg?
Hát jó szívvel ajánlom:
- Budapesti Fogaskerekű Vasút (Városmajor és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomások között közlekedik)
- 21-es busz (a Széll Kálmán tér M és Csillebérc, KFKI között közlekedik. Betétjárata a 21A jelzést viseli és a Széll Kálmán tértől a Normafáig közlekedik)
- 61-es villamos (Hűvösvölgytől a Móricz Zsigmond körtérig közlekedik)
Mindhárom járat szép tájakon közlekedik, ha először utazol rajtuk, és még ismeretlen számodra a terep, akkor különleges élmény lesz ;-)
Igaz, hogy ez némi plusz ráfordítással jár, de amit javaslok:
Elindulsz (elindultok) a Móricz Zsigmond körtéttől a 61-es vilivel, elmentek Hűvösvölgyig (33 perc).
Hűvösvölgyben vagy uzsgyi fel a Gyermekvasútra (fantasztikus útvonal, erősen ajánlom), igaz, erre jegyet kell váltani, de talán van diákkedvezmény, nem tudom. A GYV-on 11,2 km utat nagyjából háromnegyed óra alatt lehet megtenni. Persze erdei túrát is szervezhettek, az ingyen van, nagyon szép a környék, jó a levegő, csak hát nem kicsi a táv.
Itt már a Wikipédia segítségét kértem, de pár nevezetesség, amit a túra alatt meg lehet nézni:
Bátori-barlang
Budakeszi Vadaspark
Budaszentlőrinci Pálos kolostor romjai
Csacsi-rét
Disznófő-forrás
Erzsébet-kilátó (ki ne hagyjátok!) :D
Kaán Károly kilátó
Makovecz Imre kilátó
Kossuth szobor
Libegő
Makkosmária
Nagyrét (Hűvösvölgy)
Ördög-orom
Széchenyi-emlék
Széchenyi-hegyi adótorony
Szent Anna kápolna
Szent Anna rét
Tündér-szikla
Na, ha Hűvösvölgytől eljutottatok a Szécheny hegyhez (így, vagy úgy) ott fel tudtok szállni a Fogaskerekű vasútra, amely lehoz a Városmajorig - innen már csak 10 perc séta a Moszkva tér (amit manapság valami szeleskámán térnek csúfolnak a bunkó pöstiek).
Térkép nélkül ne indulj útnak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!