Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Na ehhez mit szóltok? Én azt...

Na ehhez mit szóltok? Én azt hittem felrobbanok!

Figyelt kérdés

Egyetemre járok, szüleim dolgoznak, apa viszont itthon volt a héten, anya reggel ment dolgozni. 10 éve lakunk a környéken, a szembe szomszédunk kicsit link, nem tűnnek c.gán.ynak, de vszínű van bennük egy kevés. A lányuk kb. 16 éves, mindig illedelmesen előreköszönt stb.

Na a sztori:

Ma reggel anya megy dolgozni... Jön vele szembe ez a lány, előreköszön neki hogy csókolom, anya visszaköszönt. A pur.gyé aztán egyet gondolt, becsengetett ide, majd azt mondta apának hogy most találkozott anyával, és megkérdezte anyát hogy nem adna-e neki 2000 forintot, mire anya igent mondott, és megengedte hogy apa odaadja neki. És apát kérlelte hogy hozza már ki neki a pénzt. Na a hü.lye apám ki is vitte neki, anélkül hogy anyát felhívta volna hogy igaz-e a sztori. Utána kiderült hogy a kis q.va átcseszte a családom, anya mondta hogy szó sem esett pénzről, csak köszönt neki, és szégyen hogy túljár egy ingyenélő egy ötven éves házaspár eszén..

Én olyan ideges lettem, mikor anya elmondta hogy tuti hogyha meglátom ezt a csit.rit, megtépem az utca közepén...

Orvos család vagyunk egyébként, mi élünk a környéken a legjobban, de ilyen még elő nem fordult eddig, főleg erről a családról nem gondoltuk volna, igaz a 10 év alatt a köszönésen kívül nem ment tovább a kapcsolat.

Ha megmondják hogy nincs pénz kenyérre, akkor még oda is adjuk, de így?! Ja, és a pénz dohányra kellett nekik...

Őszintén, ti mit tennétek? Szüleim voltak pancserek?

Remélem érthetően írtam le a sztorit, de komolyan, még mindig ideges vagyok...

2014. aug. 7. 21:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid felnőtt emberek. Ha segítenek nekik, és ettől nyugodtabb az álmuk, nincs mit tenned. Nem fognak megváltozni. Max némi kis vitát olyankor indíthatsz, ha neked van valamire szükséged és nem nagyon akarják finanszírozni. Szépen megjegyezhetnéd, hogy mindjárt küldöd valamelyik istápoltjukat és akkor az tuti megszerzi neked a kért összeget :))
2014. aug. 7. 21:37
 12/22 A kérdező kommentje:
Hát ez most nem direkt segítés volt, hanem konkrétan a kis nyomorék egy csalást követett el... Ha apa tudja hogy anya nem ígért semmilyen pénzt a kölyöknek, magától nem adta volna oda neki.
2014. aug. 7. 21:40
 13/22 anonim ***** válasza:
59%
Ez van! Ha idegbetegeskedsz akkor is! Az meg hogy orvos család vagytok, miért volt fontos? :D Nem is értem. A szüleid nem voltak figyelmesek, az meg egy gyerek aki ezt látta otthon. Ha ezen rágódsz meg idegesíted magad akkor nem lehetsz túl okos.
2014. aug. 7. 22:04
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Tudtára kell adni, hogy ez nagy hiba volt, és veletek nem lehet szarozni. A többi rajtad áll hogyan teszed meg, de ha nem akkor ez csak rosszabb lesz.
2014. aug. 7. 22:14
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
2 ezer ft nem nagy pénz! Megér annyit hogy megtudd mennyit ér a szomszéd becsülete és többet ne tudjon átverni. Hisztizni ,revansot venni nem érdemes, mert a cigány bosszúálló népség és nem 2 ezer hanem 2 millió lesz hamarosan a kár és a törvény mindig őket védi. Le kell nyelni és levonni a következtetéseket.
2014. aug. 8. 13:24
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Akár lehetne minden terméken 20% cigányadó, cserébe nem bántanak minket, mert félünk, hogy jönnek és megvernek.
2014. aug. 8. 13:56
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, kedvesek vagytok hogy irtatok.

Természetesen a pénz azóta sem került vissza hozzánk, anya ma reggel találkozott a kölyökkel, csak lapított és elszaladt. Nem a 2000 ft-ról van itt szó, ha 10 ft lett volna, akkor is háborogtam volna, mert van az a határ és moralitás hogy ilyet nem tesz az ember, főleg ahogy ez a kis nyomorék kitervelte az egészet, épp embernek nem jut eszébe így átvágni valakit.

A szüleim naivsága volt a másik ami felhúzott, mert mint írtam ez már a sokadik eset, s még mindig nem tanultak a hibából.

Ha a kölyök tnap becsenget úgy hozzánk hogy szeretne kölcsönkérni mert erre meg arra kell, szánjuk már meg, hát biztos odaadtuk vna, de ilyen módon kicsalni valakitől pénzt...

Én még mindig nem tettem le arról hogy ha meglátom, megcibálom, és figyelmeztetek mindenkit a környéken hogy vigyázzanak az értékeikre mert ez egy kis csaló, és ne adjanak neki pénzt. A mellettünk lévő boltba, ahova járni szokott, ott is mondani fogom hogyha a kiscsaj nagy értékű dolgokat vásárol, akkor valszeg kicsalt pénzből, és nézzenek rá. Én annyiban nem hagyom, a szüleim tesznek rá mondván hogy nem ér az ennyit, de igen is ér, mert a mi, és a környékünkön élők biztonságáról van szó.

2014. aug. 8. 14:35
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Mit vártál? Ezt látják otthon, anyatejjel szívják magukba az ilyen dolgokat. A magyar nem tudja a kiskapukat, de ők igen.

Nincsenek kötelezettségeik, csak jogaik.

Szüleidnek meg sem fordult a fejükben, hogy rosszat feltételezzenek, hiszen nagy adag gátlástalanság kell az ilyen dolgokhoz.

Tanulópénz! De azért jól teszed, ha elmondod a sztorit a környéken, és itt-ott.

2014. aug. 8. 17:48
 19/22 anonim ***** válasza:
36%

2000Ft nem nagy pénz - te látod, mit írtál le? Gondolom full gazdag vagy, akinek lófing, de az emberek többségének kb. három napi kaja.

Kérdező: ebből is kitűnik, hogy a diploma nem jár együtt ésszel. A csaj fifikás, apád pedig naiv. Nem nagyon tehettek semmit, mert a végén még megölnek.

2014. aug. 9. 04:37
 20/22 intrepid ***** válasza:
100%
Majd ha egyszer szaladnak a doktor úrhoz, hogy jaj jöjjön már mert nagy a baj, akkor a dolgot meg kell említeni.
2014. aug. 9. 05:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!