Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért jó az, hogy úgy él...

Miért jó az, hogy úgy él valaki, mint egy vakond, állandóan lehúzott redőnnyel?

Figyelt kérdés

Őszintén szólva nem zavar, de már a 2. szomszédom ilyen és feltűnt a dolog. Egész álló nap le van engedve a redőny, bent ég a villany, hogy hogyan szellőztet normálisan, azt nem tudom.

Ami fura, hogy a körfolyosós társasházban, ahol élünk, az ő lakásuk pont olyan részen van, ahova a kutya se jár, csak ők, mert mindenki lakása előrébb van. Nincsenek térfigyelő, kukkolós öregnénik-bácsik, se senki, akinek az lenne a hobbija, hogy mások lakásába bámuljon be rendszeresen. Mielőtt jönne az oltás, én se ezt teszem, hanem napközben elmegyek ide-oda, boltba, postára este leviszem a szemetet, netalántán kimozdulok és állandóan azt látom hogy le van a redőny engedve, éjjel-nappal szinte. Szerintem úgy néhány hónap után másnak is szemet szúrna, hogy soha nem látta a lakást felhúzptt redőnnyel :D

Ami számomra érthetetlen ebben, hogy bent ég a világítás, míg kintről besütne a ragyogó napsütés, este pedig még kellemes szellő jön be, nem is egészséges egész nap az áporodott, használt levegőt szagolni. Mire jó ez valakinek?

Vicceskedőknek: nem, a szomszéd nem halt meg, nem vámpír és nem is Batman, ezeket már kizártam :D

2014. máj. 23. 22:58
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
Érdekes szitu, bár én is nagyon visszafogott természet vagyok ... Mennyire engedi le a redőnyt: teljesen, esetleg vannak rések is hagyva?
2014. máj. 23. 23:01
 2/7 anonim ***** válasza:
52%
Nekem is megfordult a fejemben ez a dolog, amikor tudom a lakótelepen, hogy ott élnek, laknak, de a nap, az év bármely szakában ránézek, redőny lehúzva. És ilyen van családi házaknál is.
2014. máj. 23. 23:05
 3/7 A kérdező kommentje:

1.: szinte mindig teljesen le van engedve. 2 ilyen lakás van, az egyiknél nagyjából soha nem láttam, hogy felhúzták volna, a másiknál az egyik kisebbet néha félig, hogy menjen be valami levegő...

Ezt még nem is lakótelep, csak egy kis -viszonylag- csöndes társasház, a függőfolyosóra nyíló ablakokról van szó amúgy és legfeljebb a mi emeletünkről és az egyel feljebb lévőről lehetne belátni, de nem olyanok a lakók.

2014. máj. 23. 23:13
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Lehet, hogy nekik az a munkahelyük, és ott sötétnek kell lennie.

Pl. jósnő, vagy ri banc stb...

2014. máj. 24. 04:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyszerűen lesi egész nap a tv-t vagy a monitort és ahhoz nem kell fény.
2014. máj. 25. 18:41
 6/7 anonim ***** válasza:
A szembe szomszédom ablakánál is örökké le van húzva redőny.Postás lakik benne és nem akarja,hogy lássák amikor olvassa mások a levelét.
2014. máj. 25. 18:55
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez a vakond feeling nekem is bejön. De én nem engedem le teljesen a redőnyt, hagyok rajta réseket, hogy azért jöjjön be valamennyi fény. Én nem szoktam ilyenkor felkapcsolni a lámpát, ha fényt akarok, felhúzom a redőnyt. Amikor nyáron este is elviselhetetlen meleg van, akkor éjszakára fel szoktam húzni a redőnyt és huzatot csinálok.

Ja és nem az egész lakásban van így. A konyhában, ebédlőben, nappaliban világosság van, csak a szobában van félhomály.

2014. máj. 30. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!