Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszéd állandóan beparkol...

A szomszéd állandóan beparkol az ablak alá. Szóljak neki, vagy akinek 1 éve óta nem tűnik fel, hogy rossz helyen parkol, annak öntsem le a kocsiját hypóval?

Figyelt kérdés
A ház előtt nincs kerítés, közvetlen az utcára néznek az ablakok /3 darab 3szárnyas ablak/, mi ebből 2őt lakunk, tehát alvásban nem zavar, amikor lerakják az autót, viszont a leendő gyerekszoba alá áll a delikvens. A füvet se tudtuk minap lenyírni, napokig kellett figyelni, mikor megy már el, amikor mi is ráérünk kitakarítani a területet. Ma viszont borzalmasan felment a pumpa, nekünk két autónk van, az egyik haszongép, így azzal folyamatosan szaladgálunk, nem érünk rá parkolót keresni, a kocsibejáróról viszont lelóg a teherautó feneke. Így ma az utca közepén kellett vele megállni, mert valaki még a kiskapu előtti szakaszra is ráparkolt. Meghát nekünk is vannak vendégeink, ma két munkatárs is nálunk rakta le az autót, de a vízvezeték szerelőnek nem jutott hely, az udvarunk így is teli. Én megértem, hogy az közterület, és mikor ideköltöztünk, többen leszoktak arról, hogy a hálónk elé parkírozzanak, és nem is bánnám, ha valaki néha csak sebtiben ledobja az autót, mert siet... De ez olyannyira rendszeres, hogy lassan egy éve mindig ugyanott áll a sárga Suzuki...
2014. ápr. 26. 14:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem ha első lépésként, nulla verbális előzménnyel egyből hipóval indítasz, hát megérdemelsz egy kiadós szájbaverést, hogy emlékezz: van szád. Nem sunyi kerülőutakon kellene érdekérvényesíteni, hanem emberként, kommunikáló emberként megbeszélni akarni. Tedd már fel magadnak a kérdést, hogy az erre való igény miért hiányzik belőled!
2014. ápr. 26. 14:47
 2/17 anonim ***** válasza:
85%
Ém inkább megkérném, hogy kicsit odébb parkoljon, szomszéddal szerintem jó dolog jóban lenni és nagyon rossz haragban.
2014. ápr. 26. 14:49
 3/17 anonim ***** válasza:
61%

"Én megértem, hogy az közterület"

...ezt nem is kell tovább ragozni, bármennyire fáj, rohadtul semmi jogod hozzá, hogy elhajtsd az embereket.

A történések viszont azt mutatják, hogy mégsem bírod megérteni hogy közterület, és a magadénak tulajdonítod.

Ebben az esetben még csak véletlenül se szólj!!!

Mégse azért van a szád, inkább csak evésre használd!

Beszélni?! Nem is tudom, hogy jut ilyen az eszedbe?

Igazad van, rothadjon el, hogy nem született gondolatolvasónak.

Szerintem ne is hypoval öntsd le, hanem kromofággal.

Csak aztán nehogy ő is ilyen szótlan típus legyen, aztán beb.asszon a szobaablakon egy molotov koktélt.

2014. ápr. 26. 14:51
 4/17 A kérdező kommentje:
természetesen nem szándékszom leönteni hypóval, csak hallottam már egy-két csúnya esetet... tulajdonképpen szólni akarok neki, mivel a saját házában is van parkoló, sátorszerű kocsibeálló, de úgylátom könnyebb neki besároznia a házunk oldalát..
2014. ápr. 26. 14:54
 5/17 A kérdező kommentje:
egyébként csak cinizmusként írtam a hypós öblítést, nem vagyok olyan, aki ilyesmit tesz. Már lassan egy éve nem szólok valamiért, ami zavar, szerintem nálam léteznek sokkal türelmetlenebb embereket is, dehát kösz a kioktatást. Tanácsokat vártam, nem hőzöngést. Olyanfajta megoldásra törekszem, amivel mindenki jól jár. AZért érdekelne, hogy a szomszéddal /akinek láthatólag fel sem tűnt, hogy mindenki más tekintettel van a mi személyes intimitásunkra, rajta kívül/ egyáltalán érdemes e beszélni, mert őszintén szólva egy bunkónak tartom, és lehet, hogy egy-egy cetlivel is ugyanúgy odaállna.
2014. ápr. 26. 14:57
 6/17 A kérdező kommentje:
itt egy-kettő ember nyilván ugyanolyan, mint a szomszédom, ez közterület, jogom van itt lenni! Nem baj, ha nem tud a gyerek aludni az autózajban, nem baj, hogy a férjem nem tud megállni a ház előtt a teherautójával, mert nem hagy akkora helyet, hogy a másik barom is odaférjen, ugyanis ez nem egy Suzuki Ignis, hogy egy egérlyukba is befér, és az sem érdekel senkit, hogy sáros időben felhányja a mocskot a házam oldalára, meg ráadásul én gereblyézem el az ő kocsinyomait, és én nyírom le a füvet a helyén. Azért nemtudom hányan értették e itt a valódi kérdést... várom az intelligens válaszadókat.
2014. ápr. 26. 15:03
 7/17 anonim ***** válasza:
Inkább legyél vele jóban, barátkozz vele össze és majd akkor megbeszélitek ezt is.
2014. ápr. 26. 15:04
 8/17 A kérdező kommentje:
én nem akarok vele barátkozni, egyszerűen csak azt szeretném, ha nem állna mindig a gyerekszoba alatt. Ehhez miért kell haveroknak lennünk? Nem neki kéne előzékenynek lennie? Én sohasem tennénk ilyesmit, mert vagyok olyan szolidáris, hogy nem használom ki a helyzetemet, csak azért, mert az közterület, és majd én megmutatom, hogy ezt nekem itt szabad, meg van engedve!
2014. ápr. 26. 15:08
 9/17 anonim ***** válasza:
72%

Néma gyereknek az anyja sem látja a fától az erdőt.

Nyilván így szokta meg, mert senki sem mondta neki, hogy ne parkolj oda. Egyszerűen beszéld meg vele a dolgot, nem kell ide semmi különleges dolog, csak kommunikáció. Megmondod, hogy ez és ez a helyzet, legyen szíves ne oda parkoljon.

2014. ápr. 26. 15:31
 10/17 A kérdező kommentje:
#3as és mégvalami a közterület fogalmáról, a közterület, az egy olyan terület, amit bárki használhat, viszont egyedül én takarítom és én nem használom. Nyilván te is szemetelsz az utcán, mert hogy az közterület, és oda is piszkítasz a buszmegállók küszöbére, hiszen közterület, és baromira hidegen hagy, hogy ez kinek okoz kellemetlenséget, hiszen ez KÖZTERÜLET és mint ilyen, te azt csinálhatsz vele, amit akarsz...
2014. ápr. 26. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!