Vasárnap bontottunk ablakot, akkor volt idő rá, de a felettünk lévő szomszéd elkezdett ordibálni, hogy mit képzelünk, meg jött a káromkodás. Úgy ordibált mint aki meg van veszve. Normális az ilyen?
"Az csak egy dolog, hogy a társasházban meg van tiltva a munka vasárnap."
Akkor miről beszélünk? Ha a többség megszavaz egy házirendet, akkor mindenkinek ahhoz kell magát tartani. Ez a demokrácia lényege, a Fidesz se csak azokat kormányozza, akik rájuk szavaztak, hanem az országot. Az, hogy Te vagy felháborodva, hogy neked is be kell tartani a házirendet, téged minősít. De ha a Te szomszédod hallgatna éjszaka hangosan zenét, a Te mentalitásoddal, hogy "nehogy már én ne hallgathassak hangosan zenét, mikor a házirendben tiltva van", akkor meg Te lennél a legjobban felháborodva. Szóval ugyanolyan suttyó vagy, mint az üvöltözős, hiába hőbörögsz itt.
Kedves kérdező. Egyrészt azt csinálsz amit akarsz, valóban a magad ura vagy. Az más kérdés, hogy taplóság egy köztudottan pihenő napon zajongani, de felőlem vasárnap is bonthatod az ablakot.
Csak tudd a következményeit is. Ha egy szomszéd kiakad rád, akkor megvan hozzá a joga és normális dolog ha valaki zokon veszi. Itt meg még neked áll feljebb, hogy meg mer szólni, mert vasárnap kopácsolsz.
Az meg, hogy milyen formában adja ezt a tudomásodra, káromkodva vagy ordibálva, az az embert minősíti, nem pedig az alap szituációt.
Igen, illik előre szólni ilyenkor, de mégjobb, ha kiírod jól látható helyre és megköszönöd előre a türelmüket + FOLYAMATOSAN TAKARÍTASZ, naponta többször is a lépcsőházban.
Az elmúlt években 3 alkalommal is voltam már passzív elszenvedője az ilyesminek és tényleg kellemetlen: borzasztó hosszan tartó zaj, mozognak az ablakok, a bútorok, sok helyen az egész emelet, ha közel 100 éves a ház, rengeteg por, főleg, ha még a porban járkálnak is és dobognak.
Tavaly előttünk aszfaltoztak éppen és az úthenger annyira rázta az egész házat, hogy képtelenek voltunk benn maradni a lakókkal + a rengeteg szurok és füst és gőz, minden függönyünk tiszta fekete lett tőlük, nagymosást kellett tartani. Rá 2 hónapra megint jött ugyanaz a csapat és azt mondtam nekik: nagyon remélem, hogy itt már nem fognak dolgozni, mert ki van készülve az egész utca már tőlük, mosolyogtak és elmentek :P.
"Lehet, hogy gond van, de nehogy már megtiltsa a házirend azt, hogy vasárnap mit csináljak?! Nem?"
----- Pfff odaköltöztél, elolvastad, elfogadtad, nem? És még Te háborogsz meg Neked áll feljebb? Az a tipikus "én vagyok az élet császára, nekem mindent lehet" típus vagy, akit senkinek sem kívánok szomszédnak.
Duplán tapló voltál, mert 1. Megszegted a házirendet, 2. Még ahhoz is gerinctelen voltál, hogy legalább szólj akkor előre.
A következő az lesz, hogy nehogy már megtiltsák a törvények, hogy mit csináljak??
Nem akarom erőszakos útra terelni, de:
"nehogy megtiltsa a házirend..." mondod Te. Erre jön a
szomszéd, és szájbavág úgy, hogy a korházban ébredsz. Ő
pedig ezt mondja: "nehogy már a törvény megtiltsa, mit
tegyek". És a lényeg, ha bepereled, a tárgyaláson a
bíró csak ennyit mond: "Uram, az állás egy-egy".
Egy kérés... ne lődd fejbe magad... "Nehogy már egy
Ultimate Solution nevű felhasználó mondja meg, mit
ne csináljak..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!