Csak szerintem hülyeség a kb 1 méteres kertkaput zárni?
Még egy alsós ált iskolás is simán átmászik rajta...
Sokszor látom, hogy a kb derékig érő kerítést kaput kulccsal zárják.
Nem hülyeség?
Simán átmegy rajta bárki. ÍEgy felnőtt ráül, és átfordítja a lábát, és már a kertben száll le a kerítésről...
Nekem még nem volt teljesen kész a kerítésem és akkor is zártam a kertkaput!
Az ok egyszerű, ha ki tudták volna nyitni, akkor a tesvírek azzal a mozdulattal le is tudták volna akasztani és vitték volna a MÉH-be!
Hát igen ha valaki be akar menni hidd el még az én kapumon is át tudna jönni .
Pedig az majdnem 3 méteres
De ha valaki a nyitott kapun megy be, az mondhatja azt is, hogy csak azért ment be, mert pl kereste az ott lakókat, és nyitva volt a kapu.
Ha meg valaki átmászik a kerítésen, az a tény már önmagában erőszakos behatolásnak számít jogilag, ami büntetendő.
Jóhiszeművé válik a jogtalan behatolás, ha nyitva van... "mintha bárkit beengedtél volna". Ellenben zárt kaput átlépni azonnal birtokháborítás.
Magánterületre, belépés tilalmára figyelmeztető tábla már kellő szigor lenne, de az csúnya, tájidegen...... egyszerűbb zárogatni a kiskaput.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!