Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Még így is bunkóság nem köszönni?

Még így is bunkóság nem köszönni?

Figyelt kérdés

Van egy szomszédunk, akivel mostanság igazi jó szomszédi iszonyt ápolunk. Régebben semmi gond nem volt vele, a tesómmal mindig mentünk át hozzá segíteni gyümölcsöt szedni. Ez volt kb. 7-8 éve (most 17 vagyok). Viszont az utóbbi pár évben mintha az öreg megváltozott volna. Elkezdte csak úgy lepermetezni minden löttyel a fáinkat (természetesen úgy, hogy átjött a kertünkbe és onnan), kinyírta anyám rózsáit, mert neki nem tetszettek (!!), a kerítés mellett lévő meggyfa csemetéből szó szerint kinyírt egy darabot. Mentem haza egyik nap és a fa lobjának, ami amúgy sem volt túl nagy, a fele hiányzott. Hatalmas patália lett belőle, azt mondta, hogy túl közel volt a lomb a szőlőjéhez és nem tudta a szőlőt permetezni rendesen (a mi kertünkből ugye). Ilyen dolgokat rendszeresen csinál. A rózsákat pl minden tavasszal kinyírja a hülye permetező löttyeivel, holott közük nincs ahhoz, hogy a kerítés felénk eső részén van-e rózsa avagy nincs. Jól össze is kaptak a szüleimmel párszor.

Egyik nap kinézek az erkélyajtón és mit látok? A drága öregúr épp felvesz egy követ és megcélozza vele az egyik kutyámat. Na, ott szakadt el nálam is a cérna. A kutya egyébként az égvilágon soha semmit nem ártott neki, soha nem ugatta meg ok nélkül, semmi indokot nem adott rá most sem, hogy elkezdje dobálni. Szerencsére anyám még időben kirohant, hogy mégis mit képzel, mit csinál, így nem dobta meg a kutyát, de kevesen múlott a dolog.

Én soha nem voltam haragtartó ember, így amikor találkoztunk, mindig köszöntem neki továbbra is, bár azt tudni kell róla, hogy kb semmi nem hall már. Régen ha üvöltöttél, akkor hallotta és feléd fordult, de már azt sem, így ha mikor mentem haza és háttal volt nekem, nem vesződtem azzal, hogy üvöltözzek neki, hogy "Jónapot!".

Egyik nap ugyanez volt a helyzet: Ő a szőlőjével bíbelődött (naná, hogy a mi udvarunkból), nekem háttal volt, így mentem tovább. Erre hallom a hátam mögül, hogy felemelt hangon köszön. Megfordulok, visszaköszönök, megyek tovább és hallom, hogy ordít utánam, hogy mit képzelek magamról, hogy nem köszönök, stb, mindennek elhordott. Elkövettem azt a hibát, hogy nem fordultam vissza és magyaráztam el neki, hogy mivel süket, nem hallja azt sem, ha torkom szakadtából üvöltök neki, amit már egy csomószor megtettem és nem hallotta. Mentem tovább. Ő meg mondta, mondta. Aztán még a sövény mögül is hallottam, hogy még az egyik utcában jövő emberkének is, valami ismerősének elújságolja, hogy milyen neveletlen vagyok. A hab a tortán az volt, amikor ő már visszafordult a szőlőjéhez, a néni meg, akinek elújságolta, hogy milyen romlott a mai fiatalság, még akart neki valamit mondani. Naná, hogy nem hallotta az öreg, hát a néni már üvöltözött neki egy ideje, hogy "Ernő!" mire Ernő bácsi megfordult és annyit mondott: "Jaj, te még itt vagy? Hát tudod, hogy süket vagyok!" Na, ott már röhögtem a sövény mögött..

Igyekeztem elkerülni onnantól az öreget, nem akartam mégegy kínos szituációt, azt meg tudtam, hogy na, innentől komolyan nem fogok tudomást venni róla, hogy a fél hegynek elújságolta, hogy mekkora neveletlen vagyok teljesen alaptalanul.

Ma mentem haza, hát természetesen megint a szőlőjét metszegette. Ott volt vele a lánya is, vele semmi bajom. Gondoltam, úgy sem úszhatom meg, hogy megfordulok és elrohanok, hát köszöntem a lányának, visszaköszönt. Elmentem az öreg mellett, naná, hogy megfordult és utánam kiabált, hogy "Jó estét kisasszony!" Persze megint abban a hangnemben, amit annyira "szeretek". Szóval így kutyamegdobálás és rágalmazás után mentem tovább nyílegyenest, nem reagáltam, aztán még hallottam, hogy megy panaszkodni a lányának. Csak azt sajnálom, hogy nem volt egyedül az öreg, mert így komolyan úgy tűnhet, hogy én vagyok a pofátlan, pedig nem tudja az előzményeket.

Szerintetek mit kellene tennem ilyen helyzetekben, mikor találkozom vele? Forduljak meg és magyarázzam el neki, hogy mivel süket, folyamatban nem hallja, ha hozzá üvöltözöm? Vagy továbbra is nézzem levegőnek? Mert szerintem simán megérdemelné.

2014. máj. 7. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Dobd meg kővel ,arra odafigyel..De nálatok nincs kerítés, hogy ki be járkál törni zúzni permetezni kutyát dobálni? Mert akkor nem ártana egy kerítés, olyan amin nem látni át, ezzel a köszönés mizéria is le lenne tudva.
2014. máj. 7. 18:18
 2/5 A kérdező kommentje:

Olyan a területünk, hogy van egy nagyobb udvar és egy olyan udvarrész, ami sokkal kisebb, nem is használjuk. Mind a kettő határos az ő kertjével. A kis területünk pedig egy olyan dűlőből nyílik, ami közelebb van a buszmegállóhoz, így mivel hamarabb hazaérek, mindig a kis kerten keresztül közlekedem. Viszont a kis udvarunk és a ő területe közt nincs kerítés, mert ott apám szükségtelennek tartotta, úgy is csak én járkálok át rajta. Így a mi és az ő területe közt a határ kb a mi megnyirbált meggyfánk és az ő első sor szőlője közt van. Ezért tud átjönni permetezni meg minden hülyeségért.

A nagy és a kis udvarunk közt meg van egy kapu, hogy a kutya ne tudjon átmenni. A nagy udvar és az ő területe között meg van rendes kőfal, de az ő kertje magasabban van, mint a miénk, így simán át tud dobálni mindent. Egyébként neki más kerítése nincs, a másik dűlővel is határos a kertje, ott nincs kerítés, szóval az útról kertészkedik.

2014. máj. 7. 18:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Először is jól megmondanám neki a magamét, leüvölteném a fejét is. Aztán beszélnék a lányával az örege viselkedéséről, kerítést csináltatnék, és ha ezek után bántani meri a kutyám, vagy bárhogy érintkezik, kárt tesz az én területemmel, megdobálnám vagy jelenteném fel. Azt hiszem hatalmas szerencséje van, hogy nem az én szomszédom, mert tőlem még mást is kapna...
2014. máj. 7. 18:46
 4/5 A kérdező kommentje:

Hát, az összes ilyen "akciójáért" rendesen megkapja anyámtól a magáét, az tuti. Ha tőle nem, hát tőlem megkapná. Főleg a kutyás incidensért.

Csak én meg tényleg nem vagyok az a pofátlan hülyegyerek típus, nem ilyennek tartom magam, ezért köszöntem neki még utána is. De ugye mostmár nem fogok..

2014. máj. 7. 18:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Jajj, én az ilyen barmoknak szoktam a legnagyobb vigyorral köszönni. No nehogy már azt lássák rajtam, hogy kiborítanak a hülyeségeikkel, még a végén élveznék a helyzetet...

Én elbeszélgetnék a lányával, baráti hangnemben, látványosan aggódva, bús kiskutya szemekkel, hogy biztos, jól van-e a bácsi, mert hát már azt sem hallja, ha az ember ordítva köszön neki és hát annyira rosszul esne, ha emiatt bunkónak nézne (szíved vérzik és fáj) és egyébként is, és biztos, hogy minden rendben vele, mert láttátok a minap, hogy megpróbálta megdobni a kutyát kővel, hát nem tudja, hogy ilyet nem szabad csinálni és rosszul keverte be a permetszert ezzel kiégette a rózsáitokat blablablabla... és aggódtok, hogy esetleg nem fog-e nagyobb kárt csinálni, blablablaba és biztos nem lenne jobb neki állandó felügyelet? :D Aztán, ha nem szedi ráncba a tattert még mindig ráértek ordítozni, feljelenteni (magánlaksértés, rongálás, asszem a cuccok áthajigálására is van valami szakkifejezés). Ja és ha van rá keret, csináljatok valamiféle kerítést.

Hasonló vén szivar lakik a szomszédban, elkövettük azt a hibát, hogy vegytiszta jófejségből meghagytuk a kerteket összekötő kaput. Amikor legutóbb a kertünkben láttuk, elmeséltük neki, hogy milyen icike-picike választott el attól, hogy ráhívjuk a zsarukat, mert megijedtünk, hogy idegen van a kertünkben + a kapu elé egyik napról a másikra felépült egy téglarakás, meg valahogy a kerítése elé került néhány gyorsan növő/ámokfutó növény, merthogy kíváncsi is a lelkem... (persze kartávolságon kívül, mert átnyúl és megmetszi.)

2014. máj. 7. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!