Mi a véleményetek a vidéki-budapesti ellentétről?
Én vidéken élek,és rendszeresen tapasztalom,hogy a fővárosiak nem kedvelik,lenézik a vidékieket,és nem csak a falusiakra gondolok,hanem pl.:a szegedieket vagy a debrecenieket is.
Ez miért lehet?Vélemények az egészről?
A suli miatt laktam Bpn 2 évig, de amúgy egy vidéki kisvárosban lakom.
Aki azt mondja, h mindenhol vannak az bunkó emberek, annak igazi van vmennyire, mégis mellébeszél. Itt vidéken is vannak, de arányaiban Bpn sztem is sokkal több a bunkó, mondjak ha itt vidéken 10ből 5 bunkó, Bpn mondjuk 10ből 7.
Szóval a sztereotípiáknak a budapestiekről azért van alapja, persze vmennyire érthető is,h több a frusztrált, bunkó ember Budapesten, mert amilyen mocskos, koszos, zajos hely, sztem normális ember nem is érzi ott jól magát.
Engem az zavar,h ahogy a fórumokon is olvasom, a budapestiek nagy része meg van róla győződve,h náluk van csak kultúra, és Bpn kívül az emberek szekérrel járnak.
Én meg 26 évig éltem Budapesten, már 14 éve lakok vidéken, de sosem tudtam beilleszkedni ide vidékre, mert nagyon mások a szokások.
Engem pl azért utál egy helybéli emberke, azóta nem köszön nekem, sőt, ha elmegyek mellette, rendszeresen utánam szól valamit...valami szép, kedveset, mert...
Sétáltattam a kutyám nap közben, hétköznap, lent a mező mellett(már eleve hülyének néztek, mert sétáltatom a kutyát), jött szembe velem ez az ember, egy közös ismerősünkkel mászkált ott lent, rámköszönt az ismerős, erre ez az ürge rámröffen, hogy: mi van, nem dolgozó?
Semmi köszönés, semmi előzmény, így kerek-perec bele a közepébe.
Én meg mondom, de.
Valószínű ezután én lettem a nagyképű pökhendi pesti bunkó, mert nem az ő stílusában válaszoltam?
Vagy hogy az ördögbe van ez vidékieknél?
Ha már valaki betartja az alap etikai, erkölcsi normákat, és ez messziről látszik rajta, akkor az bunkó pesti pökhendi valaki.
Mások a szokások, emiatt örök az ellentét, és a falvak lakóira nem a kifejezetten géniuszi tehetség a jellemző, ezért az alap emberi gyenge jellemmel reagálnak: mielőtt minősítenék őket, támadnak...bárhogy, bármivel.
12
Itt meg te minősítettél általánosítva több millió embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!