Ha létezne időgép, melyik korszakba utaznátok vissza leginkább és miért?
10-es, nagyon aranyos vagy :). Igen, 30 felett nekem is forever young lelkem van és lesz továbbra is. Hatalmasokat buliztunk úgy klubbokban, mint házibulikban, láncban, s mindezek nem alkoholról vagy drogokról szóltak soha és a srácok sem piszmogtak maguk között, hanem úgy voltak otthonról nevelve, hogy foglalkozzanak a lányokkal ...
Leginkább a 60-80-as évekbe szeretnék visszamenni, mert az emberi értékek még fontosak voltak, nem is kicsit, viszont az életminőség: távfűtés, vezetékes víz mindenhol és egész jó egészségügyi rendszer pontra volt téve és a szórakozó helyek is eléggé normálisak voltak, az emberek is korrektebbek és közvetlenebbek is.
A többi kedves válaszolóktól is érdekes válaszok jöttek :)
Én azt mondom, hogy az 1990-2050 időszak (lehet) az emberiség történelmének a tetőpontja. Hogy miért gondolom így?
Először is: kössünk bele a múltba! Elég csupán 100 esztendőt visszaugorni az időben, még mindig magas a csecsemő-, valamint a gyermekhalandóság aránya a lakosságon belül (még Nyugat-Európában és az USA-ban is!), ami azt jelenti, hogy az orvostudományban még sok minden nem került felfedezésre. A vízvezeték- és az elektromos áramhálózat még korántsem volt annyira teljes, mint manapság. Aztán az akkori emberek gondolkodásmódja, valamint a két világháború + a gyarmatbirodalmak, amelyek nagyban hozzájárultak kitörésükhöz,bár előnyei is bőven akadtak. (Háborúk természetesen ma is dúlnak a világ különböző részein.) Még régebbre visszamenve pedig a feudális viszonyok is szerepet kapnak! És a többi...
És ami a jövőt illeti: Túlnépesedés! A földi éghajlat melegedése, amely ellen a korszerű mezőgazdasági eszközökkel is nehéz tenni valamit. És a fejlett országok társadalmának elkorcsosulása, a fiatalság... (Nem fejtem ki most részletesen, mert oldalakat venne igénybe, inkább alszom.)
Örüljetek ennek az időszaknak, hiszen ez az idő(100%, hogy ez) az ember történelmének legdicsőségesebb pontja, innét már csak a biztos, lassú bukás vár ránk!
Előző válaszadó vagyok!
A. András, 15/F
Tisztelettel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!