Ismertek gazdag embert a közeletekből?
Nekem több ilyen ismerősöm is van, olyan környéken lakom.De azt kell mondjam, hogy nagyon ki tud némelyik fordulni magából mert pénze van, azt hiszi mindent megtehet.Amelyiknek van alkalmazottja, volt hogy előttem úgy beszélt velük, hogy én süllyedtem el szégyenembe a föld alá, majd azt mondta, így kell beszélni, mert különben az ember fejére nőnek.
Ők inkább gazdagok csak, de vállalkozásból , mindnek van 3-4 kocsija, meg hatalmas háza.
De van egy ismerősöm, vele fiatalabb koromban jóban voltam,akkor egyszerű életet élt, majd egyszer beütött a krahh, hihetetlenül kigazdult.Nem elég a sport kocsi,amit évente cserél másikra, yact is van neki az egyik kikötőben, meg ami már egy hétköznapi embernek elképzelhetetlen, repülő az egyik reptéren.Szintén ilyan anyagi helyzetben lévő barátaival jár utazgatni, reggel egyik eltalálja, hogy kiugrunk pl berlinbe, összetelefonálják a bandát, és kirepülnek.
A régi barátság emlékére egyszer elvitt magával egy ilyen útra, de onnantól tudtam, hogy köztünk nagy a szakadék, és már nem is igen beszélek vele, max ha látom, pár szót váltunk, és mindenki megy a dolgára.
Ezek kb mind egykupac emberek, a gazdagság csak az egyik ismertetőjelük, a törtetésük, a gátlástalan élni akarásuk, meg a pénzhajhász életmódjuk az, ami számomra gusztustalanná teszi őket.
Önző népség, látásból ismerek párat, de közelebbről nem szeretnék kapcsolatba kerülni egyikkel se, mert biztos konfliktus lenne belőle(próbálna valamelyik úgy hozzámszólni, ahogy írta a kérdező, agyon is ütném)
Ilyen milliárdos gazdag embereket nem ismerek, de barátok között van, akik sokkal jobban élnek, mint a többiek.
De mivel ők így kezdték, tehát a szülők is jól éltek, nincs az un. újgazdag mentalitásuk. Gimiben is busszal jártak suliba, most is mindig tudunk olyan megoldást találni, ami mindenkinek jó. Legyen szó arról, hogy milyen szórakozóhelyre/kocsmába/étterembe megy a társaság, vagy hogy hová menjen a banda nyaralni. Semmi szájhúzás nincsen, ha nem a Gerbaud-ban találkozunk kávézni, pedig 1-2-en közülünk megtehetnék, hogy akár minden nap ott reggeliznek.
Most nyáron is inkább egy közeli országba megyünk autókkal, pedig a fent említetteknek nem lenne probléma akár egy tengerentúli nyaralást is kifizetni.
De szerencsére nekik is az a fontos, hogy együtt legyünk, röhögjünk, jól érezzük magunkat, nem pedig hogy minél több képet rakhassanak ki fb-ra az ámerikai nyaralásról.
Szóval én csak jófej gazdagokat ismerek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!