Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Van itt még valaki, aki nem...

Van itt még valaki, aki nem akar ebből az országból elmenni külföldre? Romák kíméljenek!

Figyelt kérdés
2014. jan. 29. 21:31
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Kimaradva a rasszista vita részből annyit mondanék, hogy nem csak azok akarnak kimenni, akik null nyelvtudással akarnak kint dolgozni és sok pénzt keresni, hanem pl rengeteg egyetemista is. Hogy miért? Mert itt nincsenek meg a megfelelő feltételek. Ennyi. Hiába akarnék én itthon maradni, ha nincs olyan képzés, olyan álláslehetőség, amiben az életem el tudom képzelni. Vagy nincsenek olyan eszközök. Vagy nincsenek olyan lehetőségek.

Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy hol és hogyan képzeli el a boldogulását. Szóval, aki kimegy semmivel sem rosszabb, mint aki itthon marad, és vica versa.

2014. febr. 2. 11:42
 22/23 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok egyetemista, diplomám sincs, csak egy halott szakmám (könyvkötő) és egy sima érettségim amit 30 évesen tettem le. Mégsem vágyom külföldre, mert otthon dolgozom, kapok fizetést, és bár sokat nem keresek vele, (csak akkor ha túlóráznom kell) de elboldogulok. Van hol laknom, van mit ennem, évente egyszer megyek nyaralni, amire szükségem van az megvan. Minek menjek külföldre, ha ott albérletet kell fizetnem, és nincsenek ott a barátok, rokonok??

Én jól elvagyok itthon is.. Én nem akarok gazdag lenni, csak nyugodtan élni..(az meg adott most is)

2014. febr. 2. 11:48
 23/23 anonim válasza:

Igen van...sajnos Magyarországon a fiatalok többsége kimegy külföldre tanulni állást szerezni. Ès ez nem jó. Persze megértem hogy kimennek mert itthon tényleg sokkal kevesebb a munkalehetőség van.

Na de ha minden fiatal(vagy legalábbis nagyon sokan) akkor mi lesz itthon? Ki fog dolgozni? Ki fogja eltartani az idősebbeket? Akkor mi lesz Magyarországgal? Ezért kell tudni vagy legalábbis minimum megpróbálni elhelyezkedni itthon. Mert ez fontos ;-)

2014. márc. 15. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!