Ugye hogy akik meleg éghajlaton laknak azoknak 1000x jobb az életük, mint a Magyaroknak?
Olyan hely, ahol a leghidegebb is maximum +10 fok! Ennél hidegebb maximum extrém kivételesen van!
Ugye hogy jobb nekik?
- Nincs minusz = Nincs hó/jég= nincs autós karambol, nincs fűtési díj nem kell nagykabát/csizma nem fagynak meg az emberek a hajléktalanok az utcán!
- Nem kell havat lapátolni! Senki nem csúszik el a jégen, nem töri el a kezét!
- Nem kell fagyoskodni a megállóban, a buszra várva!
És egy extra: Nem mennek rá Hummerral a befagyott tóra!
Ugye hogy sokkal jobb nekik?
Valahogy egy negatívum se jut eszembe!
Szerintem pont jó itt mert minden van. Hideg meleg langyos.Ahol csak meleg vagy csak hideg van az miért lenne jobb?
Utálok izzadni a sok büdös ember közt, inkább veszek kabátot és lapátolok néha havat. Azt is egyre ritkábban kell..
A szívemből szóltál Kérdező!
Én is a saját, másoktól teljesen független véleményemet mondom: én a belemből utálom a hideget, a fagyot, a szürkeséget. Elhiszem, hogy van, akinek ez tetszik, de az nem én vagyok. Érdekes, én a legnagyobb kánikulában sem rinyálok a meleg miatt, tök jól elvagyok a 30-40 fokban is, kimondottan nyár imádó vagyok.
Rokonom olyan országban él, ahol a házakban egyszerűen nincs fűtés, nincs extra hőszigetelés, a téli gumi ismeretlen fogalom, 10-20 évente látnak havat maximum, akkor is csak pár órára, akkor összeszalad a fél ország és látványosságként kezelik, feltéve, hogy el nem olvad, mire odaérnek :)))
Összegezve: én itt élek Magyarországon, a politikát és az emberi dolgokat most nem nézem, de én csak nyáron érzem jól magamat itthon. Földrajzilag vannak szép helyeink, kimondottan a vizeinkre gondolok, imádom a Balatont, de mindezt csak nyáron. És be merem vállalni, hogy semennyire sem tudok örülni a télnek, hónak, fagynak, a beborult ég látványa meg annyira deprimáló, hogy az rettenet.
Én a telet egyféleképpen tudom tolerálni, esetlegesen még a szépséget is meglelni benne: ha karácsonykor lenne nagy hó és szikrázó napsütés, amiben mint megannyi Swarowski kristály, úgy csillogna a hó. De ez pont elég lenne dec 20-tól Vízkeresztig, oszt viszon'látás.
12: Pont igy vagyok en is. Mindig mondtam,hogy en napelemmel mukodom. En otthon nem birtam a hidet es a szurkeseget oktobertol marciusig.Sotetben kelni,sotetben hazaerni mindig kiboritott. A nyarat szerettem..... volna, ha ket honapig nem a taknyom-nyalam folyik az allergiatol.
Nem mondom, hogy itt soha nincs rossz ido es huvos, de ha esik akkor tudom, hogy az 2-3 napig tart,ennyi hideg (este lehul, de tegnap napkozben 20 fok volt) meg belefer ugy, hogy hetagra sut a nap.
#12-es
Tökéletesen egyetértek!
Gyűlölöm a telet, azt, hogy akárhány rohadt ruhadarabot veszek fel magamra, még mindig fázom, fázik a kezem, sapkát, kesztyűt kell hordani. Minden csupa nedves, havas, latyakos, HIDEG és FAGYOS, egyszerűen kibírhatatlan.
Ráadásul mi sajnos nem nagyon engedhetjük meg magunkat, hogy 20 foknál fentebb vegyük a termosztátot, tehát még a lakásban is fázom.
Reggel sötét van, késő délután már megint sötét van.
18 éves vagyok, a velem egyidősek természetesen rögtön hócsata, hófürdetés, hómittudoménmi, nekem ettől herótom van, és szerintem ez egyáltalán nem tud vicces lenni, hogy fejen dobnak hideg hóval
Azt sajnálom, hogy a korcsolyázás/szánkózás is csak télen valósulhat meg, de ezek mellett is simán lemondanék a télről
Persze, erre azt mondja a többség, hogy költözzek melegebb éghajlatra, de bocs, nem akarok elköltözni, mert itt van az otthonom. Úgyhogy marad az, hogy szidom a telet/havat/hideget, és várom a nyarat :/
Mediterrán területeken gyakran 40 Celsius fok fölött van nyáron. Igaz, lassanként nálunk is, de akkor meg náluk még melegebb van.
Ha télen esik a hó, akkor az látványosság, sokkal kellemesebb az idő náluk télen, mint itthon. Télen nem hó szokott esni náluk, hanem eső.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!