Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Itthon miért ragaszkodik...

Itthon miért ragaszkodik annyira a saját lakáshoz?

Figyelt kérdés

Tőlünk nyugatabbra, nagyon keveseknek van saját lakása, de nem is kell nekik. Pl Németországban jártam nemrég. Kb mindenki albérletben él, és tökéletesen működik így a dolog. Legtöbben így élik le az életüket, és nem agyalnak azon egész életükben, hogy saját lakás kéne.

Nálunk akkor miért ilyen hangsúlyos ez a dolog?

2014. jan. 16. 09:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem van saját házam, de albérlő lakja. Én meg tőle 800 km-re lakok albérletben. Kell valami stabilitás, ha bármi történik, és haza kell költözni, akkor legalább lesz hova.
2014. jan. 17. 17:10
 12/16 anonim ***** válasza:
Ja, legfeljebb rövid úton ki lesz hajítva a bérlő, semmi gond. Így béreljél lakást Magyarországon.
2014. jan. 17. 17:18
 13/16 anonim ***** válasza:
Mi az asszonnyal laktunk egy ideig albérletben, és sok rossz tapasztalatunk volt, de ami a legfontosabb, ha gyerek lesz, szóba sem jöhet. És nem azért, mert ragaszkodunk a lakás birtoklásához, sőt, egy nyugat-európai típusú bérlakás piac nagyon jó lenne, mert javítaná a mobilitást, de a hazai viszonyok mellett örök szívás a bérlés.
2014. jan. 24. 15:34
 14/16 anonim ***** válasza:
Azért mert nem nyugaton vagyunk. Itt ez a "szokás" nem értem mi lenne ezzel a baj. A saját lakás egy biztos "menedék", az albérlet meg a bérleti szerződésig (vagy addig se mindig) "menedék".
2014. febr. 2. 21:48
 15/16 anonim ***** válasza:
A baj az vele, hogy időközben kapitalizmus lett az országban. Olyanok is beleugranak az ingatlanvásárlásba, akik nem engedhetik meg maguknak. Lásd: hitelkárosultak. Annál már a bérlés is jobb lett volna, csak hát az meg ugye büdös nekünk.
2014. febr. 2. 22:52
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem is olyan regen, csakis videken volt sajat haz, akik el sem hagytak soha. A tobbi mind alberetben lakott.
2014. máj. 12. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!