Normális, hogy valaki nem csukja a kerítés kaput? Azzal a szöveggel, hogy bajlódni kellene a kulccsal.
Haveroméknál voltam, megyünk hozzá, nyitja a kaput. Mondom:"ja itthon vannak a szüleid?" mondja miért? "Mert nyitva van a kapu..." Ja, nem, csak nincs becsukva.
Azt hittem ez véletlen volt. De megyek hozzá át, megint nyitja kulcs nélkül, mindegy mondom.
Megyünk tőlük el, nem csukja be, mondom neki:"elfelejtettedf becsukni a kaput!" mire mondja, minek? Csak a kulccsal kell bajlódni!
Mondom: "hát talán, hogy ne törjenek be!" azt mondja, jajj, ha be akarnak, akkor kivágnák a drótot, átmásznak a kerítésen, és a ház amúgy is zárva van...
Mire mondom:"Ti sose csukjátok a kerítést?" Nem.
Ez nem furcsa? Jó, nem egy putrin laknak normális környék, és igaz, hogy láttam sok házat konkrétan kerítés nélkül, de ez normális?
Tényleg, ha be akarnak jutni, akkor kerítést másznak, bontanak?
# 3
Talán ki van írva, hogy nem zárják? Na látod...
Aki pedig be akar jutni, azt nem tartja fel. Rengeteg esetről lehet olvasni, hogy észrevétlenül bejutnak a házba is. Pedig általában még csak nem is képzett betörők.
# 4
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy minden tőlem telhetőt megteszek a biztonság érdékben. Jó, nem katonai bázis, 2 méter beton fal meg szögesdrót a tetejére, törhetetlen üvegek, acél ajtó. Semmi ilyen. Hétköznapi értelemben véve.
*Aki be akar törni*
Felmérés van arról, hogy a betörők -ha nem direkt címre mennek tudatosan- akkor oda mennek, ahol a legkisebb az ellenállás, tehát ahol nincs riasztó, van nyitott ajtó/ablak/garázskapu. Ismerősödék is csak addig lazáskodnak, amíg egyszer tényleg kirámolják őket, utána nemhogy a kertkapuval, de még a riasztórendszer kódjával is szivesen "bajlódni" fog.. De az ő dolga, ne győzködd, nem vagyunk egyformák.
mit ersz vele ? anno ha be volt zarva 2 lepes volt ... eleg ha a kutyaim meglatjak tobbet er a sztereotipia rolluk.
azota nincs olyan h ismeretlen az udvaron maszkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!