Mediterrán éghajlati országokban, folyton izzadnak az emberek? Vagy hogy bírják a meleget?
Nyáron Magyarországon sokan panaszkodnak a meleg miatt, hogy nem bírják, izzadnak, szar.
Most egy Görögország, Spanyolország, Dél Amerikában hogy bírják az emberek?
Ott folyton izzadnak a 40 fokban?
Tegye már fel a kezét az, aki a 10-es hozzászólásomban leírt TÉNYT lepontozta!
Megkérdezhetem, miért tette ezt? :D
Oké, hogy egy szubjektív véleményt valaki le/felpontoz, én is szoktam.
Node egy fizikai törvényt???? :D Okos :D
Ezt jól tudod, utolsó, de az általad és általam említett két folyamat független egymástól.
A néger ember is szívesebben van árnyékban ha hőség van, mint a tűző napon. Ekkor pedig nagy előnye van a fekete bőrével, mert sokkal hatékonyabban csökkenti a belső energiáját (a "hőmérsékletét"), mint a fehér bőrű ember.
Az autó melegedésében pedig sokkal nagyobb szerepet játszik az üvegházhatás (igen, az autó belseje ilyenkor olyan, mintha üvegház lenne), mint a színe.
A fóliasátrak is világos színűek, mégis dögmeleg van bennük, nem? :)
Török- és Görögországról van tapasztalatom. Előbbiben éltem is. Egyszerűen teljesen más az életvitelük. Amikor mi a legdöglesztőbb melegben is poshadunk az légkondi nélküli irodákban, ők akkor hazamennek és sziesztáznak, pihennek. A legszegényebbek 50-60 centis falakkal veszik körbe magukat, ilyen házakban élnek, bent tűrhető az idő, az átlag embernek pedig minden egyes helyiségében van otthon klímája. Dél körül bezár minden és csak 5-6 körül nyitnak újra, kezdenek dolgozni újra, amikor már elviselhető az idő.
Ez persze nem érvényes a multikra és a nagyobb városok irodistáira, de ott is van délutáni szieszta általában és légkondicionált helyiségekben dolgoznak csak is. Egyébként én pl. tengerparti városban éltem. Sokszor mutatott a hőmérőm 41-2 fokot, ami ott teljesen megszokott, még sem éreztem annyira melegnek (amúgy is szeretem a meleget), mert állandó volt a légmozgás, enyhe szellő. Nem egyszer fel is fáztam a strandon emiatt és az első napokban kegyetlenül leégtem, mert baromira csalóka.
Az, hogy te mit hiszel, jelen esetben nem számít.
Összehozhatlak a proffal, aki számolásokkal bizonyította be nekünk azokat a dolgokat, amiket leírtam fentebb (először mi is kiröhögtük), és levezetheti neked is. Fizikai kémiából és matekból remélem jó vagy.
Mellesleg szerinted egy pamutanyagot érdemben össze lehet hasonlítani a többrétegű, "élő" bőrrel? Ne viccelj már...
hát nem tudom, nekem nyár vágán mikor csokibarna vagyok, akkor sincs jobban melegem mint nyár elején, mikor tejfehér.
a bőr egy kicsit másmilyen mint egy póló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!