Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Debrecen vs. Nyíregyháza....

Debrecen vs. Nyíregyháza. Melyik városnak mik az előnyei és a hátrányai?

Figyelt kérdés
Akik ismerik, nektek melyik város a szimpatikusabb? Miért?

2013. dec. 22. 22:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%

Lehet itt lelkesedni Nyíregyházáért: totál összehasonlíthatatlan: többen írták, hogy nem azonos a kategória, és ez az igaz...

Nyíregy a maga nemében jó kis város - jobb mint Szolnok vagy Békéscsaba, közel olyan mint pl. Kecskemét.

Debrecen nagyon kilőtt a sorból, kiváló az infrastruktúra, és van munka, van lehetőség - nincs olyan ami nincs.

2017. jan. 1. 19:00
 12/22 anonim válasza:
63%
Miért is lenne két kategória? Megyeszékhely és megyei jogú város mindkettő. Lakosságszámban van eltérés, ez igaz. Debrecen kilőtt a sorból? Eléggé lepukkant, van még mit fejlődnie. A munkanélküliségi rátát összehasonlítva nincs számottevő különbség a két város között.
2017. jan. 2. 17:26
 13/22 anonim ***** válasza:
82%
Nyíregyházi vagyok és véleményem szerint is nagyon sokat fejlődik a város. Ami nekem nem tetszik, az az, hogy nincs igazán "élet". A városközpont is kicsi. Hiaba van egyetem, nem egy igazi egyetemváros, mint Debrecen. Összességében kevesebb a lehetőség minden téren, viszont egy kisebb városhoz képest szerintem nagyon is jó helyen áll. És ne felejtsük el Sóstót sem, ami egy külön arca a városnak, az a hely eszméletlen szép.
2017. febr. 24. 10:40
 14/22 anonim ***** válasza:
25%

Mi Pécsről költöztünk Debrecenbe mert itt kaptam szuper állást.

A párom egy hét alatt talált minőségi állást, a gyerekek iskolát. A lakásárak magasabbak, a parkolás drága.

Viszont egészen más a feeling, tényleg minden van!

Sokat járok Magyarországon - nem hiszem hogy bármelyik vidéki város tud annyit nyújtani mint Debrecen (esetleg Győr, de még Szeged sem)

Nyíregyháza is tetszik, csoda a Sóstó, az állatkert, de maga a város nem Debrecen léptékű.

2017. febr. 24. 19:34
 15/22 anonim ***** válasza:
41%

Debrecenbe lesz 2020-ra legoland? Nem...

Nyíregyházán legy 2020-ra legoland? Igen...

Debrecen-Nyíregyháza 0-1

xDDD

2017. febr. 24. 20:55
 16/22 anonim ***** válasza:
32%

2020-ra Nyíregyháza Debrecen egyik kerülete lesz? Igen.

Lesz Debrecennel lego-land-je? Igen.

Akkor miről beszélsz?:XD

2017. febr. 25. 10:09
 17/22 anonim ***** válasza:
73%

Debrecen:

+ több munkalehetőség

+ jobb tömegközlekedés, nyilván méretéből adódóan

Nyíregyháza:

+ olcsóbb lakásárak

+ több magyar ember

+ sokkal nyugodtabb

- ez már-már visszajára is fordul, ha bármelyik este kimozdulsz, kihalt az egész város, péntek-szombat este is csak a tizenöt-hat évesek meg a kisebbség mutatkozik nyilvánosan. Más hasonló méretű megyeszékhelyeken (pl. Marosvásárhely) ez messze nincs így.

Mindkettőben elég sok a cigány. A diákság - véleményem szerint - meglehetősen sznob vagy agyatlan. Nyilván ez Pesten is megfigyelhető, de a nagyobb létszám miatt könnyebb értelmesebb arcokba belefutni.

2017. febr. 26. 20:19
 18/22 anonim ***** válasza:
18%

Nyíregyháza Debrecen kerülete? xd

Ezt magyarázd el kérlek.

Csak mert a 2014-2020-as tervezési ciklusa szót nem említ ilyesmiről..

2017. márc. 6. 19:59
 19/22 anonim ***** válasza:
18%

Nyíregyháza, Debrecen egyik kerülete?

Debrecennek mára már 200000 fő alá süllyedt a népessége, Nyíregyházának meg majdnem 120000 fő.

2017. jún. 13. 16:16
 20/22 anonim ***** válasza:
85%

2017-es statisztikai adat: egyedül Debrecen haladja meg a 200 ezres népességet (2007 ezer és a lakosság növekszik)

Miskolc elvesztette a második helyét (156 ezerre apadt) Szeged lett a harmadik, 165 ezres népességgel.

Szolnok, Békéscsaba stb. lakossága fogyatkozik. Nyíregyházát nem néztem, de továbbra sem azonos lépték...

Ja: és LEGO-land sem lesz Nyíregyházán - sajnos...

2017. jún. 13. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!