Szombathely vagy Zalaegerszeg a jobb város?
valaki árulja már el nekem hol lát a a Kossuth utcán turkálókat!!! na mind1..
Én Szombathelyen tanulok, de Zalaegerszegen lakom, úgy hogy lehet arra adni a véleményemre:
Közbiztonság szempontjából, biztos, hogy Egerszeg van előbbre, nem mintha Szombathelyen ezzel gondok lennének( max a pláza vele nem kéne járni este 10 után) de Egerszegen nagyobb biztonságban van az ember. Említették a plázákat- mind2 sz*r.. nem azt mondom hogy a zegi jobb, hanem azt, hogy a szhelyi sz*rabb.. Szórakozásilag egyértelműen Szombathely van előbbre ( Egerszeg hétköznap el akarsz menni szórakozni nem tudsz hova menni...), de ebben azért jobb Szhely mert ott az egyetem nem lenne kb Egerszeg szint lenne. Ezt az is bizonyítja, hogy iskolaszünetnapokon ott is kihal a város. Írta valaki, higy Zegen 7 útán kihalnak az utcák, miért Szombathelyen nem? Munkahelyek- hát igen ez is egyértelműen Szhely. Egerszegen egyszerűen nincs munka =/ ami van azt is bezárják. Tisztaság: ez viszont Egerszegen jobb. Kiábrándító látni mikor a kollégiumból megyek az Egyetemre és a Perint tele van szeméttel. Zegen az önkormányzat rengeteget költ a tisztaságra. Az már más kérdés, hogy ezt a pénzt másra is kéne költeni. Nem melelsleg Zalaegerszeg lett a legzöldebb magyar város. Vásárlás terén én nem látok nagy különbséget. Üzletek: Zalaegerszegen az üzletek elég nagy százaléka bank, mivel ez adja a város jövedelmének elég nagy részét. Ezért is Szombathelyen több ruha, elektronikai stb üzlet van. Rendezvények: Szombathelyen egész évben a Savaria fesztiválból élnek meg. Zalaegerszegen ennél sokkal jobb a helyzet. ( Egerszeg fesztivál, Sör feszt, pálinka és mangalica majális stb) Közlekedés: Szombathely szerintem elég kaotikus, nem lehet kocsival úgy végig menni egy egyenes szakaszon hogyha elindulsz a piros lámpától a 2. vagy 3 lámpa ne legyen megint piros. Egerszeg rendezettebb és egyszerűbb, és a közút hálózatot is könnyebb ki ismerni. Sokan írtak még még a sportról. Szombathely sajnos előbbre van jelenleg. Ami nekem zalai gyerekként különösen fáj.. Egyedül kosárban vagyunk előbbre.. és a legfájóbb pont: Szhelyen ott az akadémia. Csapatuknak is jól megy most. Zalaegerszegen tönkre tették a focit, egyszerűen megölték a focit. :'( és amíg ez a majomképű marad az elnök ez így is fog maradni.. Nagyon sokat tudnék még erről beszélni, de ahhoz új témát kéne nyitni. ( De Szombathelyen még nem ünnepeltek bajnok csapatot :D)
Hát röviden kb így tudom jellemezni a 2 várost. Próbáltam félre tenni a Vas-Zala ellentétet. Már írták, hogy van amiben Szombathely jobb, de van amiben Zalaegerszeg.
Szombathelyen is van rengeteg rendezvény.Itt is van majális mangalica fesztivál,márton napi vásár stb...
Amúgy itt is ünnepeltek már bajnokcsapatot (Falcot) Egyébként szerintem azért előrébb tart a város kosárban is attól függetlenül,hogy most majdnem kiesnek :D (csak meg kell nézni az utánpotlást. és még úgy néz ki hogy akadémia is lesz.:D
Közlekedés: Zalaegerszegen meg túl sok a jelzőlámpa! Jössz Andráshida felől, odaérsz a Platán sorhoz, ott a buszlassító jelzőlámpa, ahelyett, hogy körforgalom lenne. A Gapsparich-Platán kereszteződés szintén lámpás, igaz, már ca. 25 éve, de a balkanyarodási tilalmak eltörlése érdekében és a buszok gyorsítása miatt ott is jobb lenne a körforgalom.
Na meg talán az Intersparnál is elférne egy, bár ott kissé szűkösebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!