Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szombathely vagy Zalaegerszeg...

Szombathely vagy Zalaegerszeg a jobb város?

Figyelt kérdés
Hol laknál szívesebben?

2013. dec. 15. 23:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%
Nem ezekben a városokban élek (kettő között), de nekem Zalaegerszeg jobban tetszik a leginkább fekvése miatt. Hangulatos ahogy a külvárosi részek és lakótelepek egyaránt felkapaszkodtak a várost körülvevő dombokra. A belváros mindkét városban fel van újítva, de a Szombathelyen a külvárosi lakótelepek sokkal lehangolóbbak, mint Zalaegerszegen. Az pedig nem igaz, hogy Egerszeg nem fejlődik, mert az önkormányzat ott is sok pénzt költ a város szépítésére és az idegenforgalom fejlesztésére (lásd Aquacity, Termálfürdő, Tófürdő és kemping), még Szombathely még mindig Savaria-ra alapozza az idegenforgalmát. A helyi közlekedés szempontjából is Zalaegerszeg a jobb, ott már nincs is régi Ikarus helyi autóbusz, még Szombathely utcáin elég sok pöfög belőlük. Ha van is új busz, akkor azok csak erős túlzással annak nevezhető Credo-k. Munkahely szempontjából valóban Szombathely a nyerő, ha ez a fontos, akkor igen, Szombathely a jobb város. Bár ez attól is függ, hogy melyik területen akarsz dolgozni, mert vannak szektorok, amiben Zalaegerszeg erősebb. Zalaegerszeghez közelebb van az autópálya és a Balaton is, amikhez elég jó minőségű úton lehet eljutni (nemrég átadott felújított 74-es). Ha valakinek pedig a stadionépítés a fejlődés, akkor nézze meg a mostani Haladás és ZTE arénát, van különbség az utóbbi javára (ergo minek felújítani, ha már így is jó állapotban van egy lelátót kivéve). De ez az én véleményem.
2013. dec. 16. 17:32
 12/24 anonim ***** válasza:
75%
11. vagyok. Azt elfelejtettem leírni, hogy a válaszadók többsége tuti szombathelyi lakos. Ne mondja nekem senki, hogy egy Győrben élő tudja, hogy mit fognak fejleszteni Szombathelyen. Én is sok városban járok a munkám miatt, de még egy hangyap*csnyit se érdekel, hogy milyen fejlesztések lesznek ott a közeljövőben. Többségük szerintem nem is járt a Zalaegerszegen, csak leírták azt amit belénk neveltek (Zala-Vas ellentét, én is vasi vagyok, de én nem hiszek ebben).
2013. dec. 16. 17:37
 13/24 anonim ***** válasza:
69%

8.vagyok

utolsónak mondanám:nem kötelező elhinni amit leírtam.Amit leírtam az úgy van.Rengeteget járok Szombathelyre is és Zalaegerszegre is,én is csak a munkám miatt tudom,hogy milyen fejlesztések lesznek.Természetesen Zalaegerszegen is lesznek fejlesztések csak nem olyan nagyok mint a másik városban,ezért nem említettem.(ha gondolod beszélhetünk facebookon hogy be tudjam bizonyítani :D)

A stadionról pedig annyit,hogy hiába néz ki úgy ahogy a stadion Zegen ha csak jóformán NB1-es meccseket lehet benne játszani,Szombathelyen ha jól tudom akkor UEFA 4*-os stadion lesz ami a legmagasabb minősítés.(de a footballhoz annyira nem értek)Nem akarom fényezni egyik várost sem,csak a véleményem mondom el.Meg amúgy is ha fényezném valamelyik várost akkor az Zeg lenne mert a nagyszüleim ott laknak tehát van hozzá kötődésem is.

2013. dec. 16. 20:29
 14/24 A kérdező kommentje:

Érdekes dolgokat írtok.

Közbiztonság, utcák, terek tisztasága, üzletek, vásárlási lehetőségek, plázák tekintetében mik az eltérések?

2013. dec. 16. 22:01
 15/24 anonim ***** válasza:
86%
Vásárlási lehetőség jó mind a kettő városban,de Szombathelyen több üzlet és bevásárló központ van.A Pláza mind a kettő városba gagyi.Tisztaság szerintem kb. ugyan olyan.Közbiztonság szerintem úgy szint,de Szombathely már több éjszakát is töltöttem és hétvégén éjjel nem szivesen mennék ki az utcára mert simán beléd kötnek a fiatalok,tehát Zalaegerszeg lehet,hogy biztonságosabb.
2013. dec. 16. 22:25
 16/24 anonim válasza:
77%

Zalaegerszegiként írtam, a második hozzászólást. Én itt lakom. Meg lehet nézni a KSH felméréseit, hogy milyen itt a lehetőség. Fejlesztések visszaestek, nincs munkahely a Flex-en kívül, ahol éhbérért güriznek az emberek.

A városközponttól 100 méterre található Balaton szálló el van hanyagolva. A főutcán CSAK! turkálók vannak. A régi zóna helyén, mely biztosan sokat ér, egy lepukkant több éve bezárt kocsma található. A Pláza legnagyobb részében kinai bolt található. A polgármester pedig arra büszke, hogy ez a legélhetőbb város...

Szomorú, de én nem szívesen lakom itt.

2013. dec. 17. 14:23
 17/24 anonim ***** válasza:
85%
11. vagyok. Igaz, hogy nem a városban élek, de néhány éve a város már említett multijánál dolgozok. Én a régióban is versenyképes bért kapok ott, Szombathelyen kevesebbet kerestem ugyanabban a pozícióban a konkurenciánál. Nap mint nap ingázok a lakóhelyem és a város között, talán ezért tűnik fel nekem jobban a fejlődés, mint az itt élőknek. Az elkerülőút mellett több új épület is épült, gondolom ipari épületek. Ha az a főút, ami le van térkövezve, illetve csak harminccal lehet menni, akkor én ott nem emlékszek turkálókra, csak bankokra és pékségekre. Na meg drogériákra. A szállóval és a kocsmával kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert nem tudom, hol vannak, de lepukkant épületek/városrészek mindenhol vannak. A piactér(?) például nagyon tetszik és ha jól tudom, akkor a szökőkutas főtér(?) is fel lesz újítva (az egyik árus mondta a karácsonyi vásárban, hogy nem tudja így jövőre hol lesz megrendezve). A plázába havonta járok, én csak egy kínai üzletre emlékszek az emeleten. Bár normális üzlet valóban nem sok van, de a Savaria plázához képest még így is jobb. Ott néhány üzlet van csak + a mozi. Az igaz, hogy bezárt a Media Markt, de nem csak ezt az egységet érintette az egész lánc hanyatlása. A tatabányai ugyanúgy bezárt, pedig az sokkal versenyképesebb megyében van, mint például Zala vagy Vas. Néhány hónapja egy gazdasági fórumon én is felkaptam a fejem egy adatra: Zalaegerszegen termelődik Magyarország GDP-ének 3%-a, holott csak a lakosság 0,6%-a él abban a városban. Ez azt jelenti, hogy itt egy lakos 5-ször több GDP-t termel, mint a magyar átlag. Nem tudom milyen a városban a munkanélküliség, de ha nem lennének munkahelyek, akkor ez nem lehetne lehetséges. Továbbá a hipermarketek is mindig tele vannak, különösen a gazdaságos. A csúszdapark is mindig tömve van, ha jó idő van, ha nem lenne pénze az embereknek, akkor nem lenne így. Persze erre valaki majd azt mondja, hogy biztos turisták, de akkor nem jönne úgy a helyi autóbusz úgy, hogy szinte kidagad az oldala a sok utastól. Ne értsetek félre, én szeretem mindkét várost, hiszen mindkettő az életem része (feleségem szombathelyi), pont ezért állíthatom, hogy nincs nagy különbség. Van amiben az egyik város, van amiben a másik város a jobb.
2013. dec. 17. 22:52
 18/24 anonim válasza:
78%

Arról az útról van szó, amelyik merőleges a térköves 30 km/h-s útra.

Ezen lehet áthaladni egerszegen.

Sokmindent újíthatnának ezen a részen.

Sajnos a városnak vannak olyan részei, melyek állandó felújítás alatt állnak és vannak olyan részek, melyek teljesen lepukkannak. Dísz tér(szökőkútas), péládul nemrég lett felújítva(kb.2 éve csinálták). Most minek mégegyszer? Azt az útat, ahol a forgalom a legnagyobb, illene megfelelő épületekkel szegelyezni, nem szociális lakásokkal. Sajnos itt ezt a részt a kissebbség lakja szociális alapon, pedig sokkal jobban is ki lehetne használni ezeket az értékes területeket, hogy aki átutazók a városon, ne az omladozó házakat lássa. Zte sincs szponzoralva, a sport is lassan a süllyesztőbe kerül. Így egerszeg teljesen kikerül mo. látóteréből.

2013. dec. 18. 00:24
 19/24 anonim válasza:
72%
Még nem voltam egyik városban sem de én eddig is meg most itt a leírtak alapján jobb városnak tartom Szombathelyt.Többet is láttam szerepelni a tv-ben(nem csak rossz értelemben mint pl.valamelyik nap a pszichiátriai kezelt 3-szor felgyújtotta a saját matracát :D),meg én igazából jókat hallottam maga a városról.Mivel sport kedvelő vagyok ezért azt is tudom,hogy most már Szombathely előrébb tart a sportban,mert ott a Haladás és elég jól megy most a csapatnak,míg a zte csak az NB2-ben középcsapat,van kosárcsapatuk is ami most éppen nem a legjobb de általában mindig bent vannak a top 4-ben.A ZTEnek is van kosárcsapata de nekik sem megy most annyira a játék.
2013. dec. 18. 08:35
 20/24 anonim válasza:
72%

utolsó vagyok.

A mai világban szerintem nem számít,hogy milyen város csak munka legyen szerintem,és ez alapján pedig szerintem Szombathely.

2013. dec. 18. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!