Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek a 8. kerület vagy...

Szerintetek a 8. kerület vagy a 13 a durvább?

Figyelt kérdés

2013. nov. 10. 22:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így nem lehet belőni, mert egyes helyeken 5 sarokkal mész csak arrébb, és úgy érzed, hogy a a gettóból átkerültél az elitbe. A 8-at ismerem inkább, a körúton belül tényleg nagyon szépen van kialakítva, kifele pedig folyamatosan csövesedik el. Én egy utcával lakok kijjebb a körúttól itt, és nagyon szeretek itt lakni.
2013. nov. 11. 12:21
 12/20 A kérdező kommentje:
13nak az angyalföldi észére gondoltam pl. csángó utca meg hasonlók.
2013. nov. 11. 17:07
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi a bajod a XIII. kerrel? :D Semmi gáz nincs, nem hinném, hogy más kerületekben annyival jobb lenne.
2013. nov. 11. 18:44
 14/20 anonim ***** válasza:
62%

XIII. Csángó utca még viszonylag jó. Persze lakótelepes környék lévén sok a proli, ráadásul egykor munkásnegyed állt itt, így össze nem lehet hasonlítani bármelyik budai kerülettel. A XIII. kerület jobb része Újlipótváros (Duna-Nagykörút-Váci út-Dráva u. között), de Angyalföldön is vannak nyugodt területek.

A VIII. kerület ún. Mágnásnegyede (Kiskörút-Baross utca-Nagykörút-Bródy Sándor utca között) kimondottan jó közbiztonságú. Kitették az ötvenes években betelepített kisebbséget, rehabilitálták a környéket stb. A külső-Józsefváros (Mátyás tér, Dankó u., Magdolna u., Illés u., Práter u., Diószeghy S. u. - azaz a Nagykörút-Baross utca-Fiumei út-Rákóczi út között) esténként még mindig elég gázos, bár ott is van néhány új építésű utca, mélygarázsos parkoló. Ha oda szeretnél költözni, javaslom hogy menj el (lehetőleg ismerősökkel!) este sétálni és nézz körül!

2013. nov. 13. 13:13
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét területnek vannak normális (XIIIban pl az északi kertvárosias részek, Vizafogó stb, VIIIban Palotanegyed), illetve élhetetlen részei is (VIIIban Magdolna negyed, Teleki tér, Kálvária tér, stb...XIIIban pl a Nyugatiba tartó vágányok melletti utcák)
2013. nov. 14. 18:01
 16/20 Emberek ***** válasza:
100%
Jól írja az előttem válaszoló. Van nekem is ismeretségem mindkét kerületben. Sőt a 8-ban lakok 16 éve. Nem egy kifejezetten jó környék, kivéve a körút Duna felőli részét (lásd Palotanegyed). A 13 közel nem ennyire rossz. Ott az aluljáró, ami veszélyesnek mondható.
2013. nov. 16. 13:11
 17/20 anonim válasza:
a nyóc szarabb
2013. nov. 16. 15:51
 18/20 anonim válasza:
100%
40 éve élek a XIII. kerületben, a Csángó utca környékén, és semmi különösebb gond nincs vele. A Szabolcs utca már neccesebb, de ott is van némi kis javulás.
2013. nov. 17. 10:04
 19/20 anonim válasza:
73%
A 8. kerületnek is meg vannak a szarabb részei ugyanúgy ahogyan a 13.-nak. Szerintem 13. kerületben Újlipótváros rész nevezhető jónak.
2013. nov. 24. 20:17
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
én két helyen éltem a 13-ban, most épp a 8-ban lakom. először a lehel téren, tehát a 13. kerület újlipótvárosi részé éltem és imádom a mai napi azt a környéket. sajni drágák az ingatlanok, pont ezért, mert kicsit "elitebb" környék. sok politikus és híresség lakik erre felé. éjjel-nappal biztonságos, soha nem volt semmi gondban részem. utána éltem az árpád hídnál, a kassák lakótelepen. ez prolibb környék, de itt is szerettem lakni nagyon, és ez is biztonságos volt éjjel-nappal. mindkét helyen kicsit gázak az aluljárók, dehát hol nem azok. a csángó utca környéke még szerintem jó, ami nagyon feltűnően más volt, az a lehel piac mögötti rész. ott félmeztelen kiscigány gyereket kempingbicikliznek meg kint ülnek a boltok előtt mint a 8. kerben. idén nyáron lakom 2 éve a 8. kerületben, a népszínház utca közepén. hát erős váltás az eddigiekhez képest. : D balkáni hangulat, négerek, arabok, cigányok, stb, de el kell mondanom, hogy itt sem volt sosem problémám, pedig ide is jártam haza éjszaka közepén lány létemre. ez a népszínház utca nem olyan durva, nincs késelés vagy fosztogatás, mint beljebb, a 99-es busz vonalán, na arra még busszal se szívesen megyek. a kerület szebb része a belvároshoz közeli, az tényleg nagyon jó, de ott is drágák az ingatlanok. itt laknék életem végéig is, a népsziben és az árpád hídnál nem, de újlipótban is jó lenne örökre. : D remélem tudtam segíteni.
2014. júl. 29. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!