Külföldön élők, ti barátkoztok a környéken levő magyarokkal?
Figyelt kérdés
Én szeretek magyar lenni, de szeretek itt is lenni. A nyelvet jól beszélem, a barátommal is ez a közös nyelvünk, dolgozom, suliba járok, barátaim vannak. Ezek közül egyik sem magyarul. És nem is hiányzik, h mindenképp legyen magyar nyelvű barátnőm. Közben meg azt látom a környezetemben, h az összes külföldi ismerősömnek van egy brancsa, hazai emberekkel és mindenfélét együtt csinálnak. Miért van ez? Nektek is van igényetek ilyesmire? Én pl személy szerint tökre utálom ah vkik a vonaton, metrón stb hangosan beszélgetnek az anyanyelvükön, csak azért mert nem értjük, még idegesítő h üvöltöznek. Lehet h emiatt sincs kedvem a magyarokhoz?2013. nov. 8. 10:28
11/13 anonim válasza:
Ha magyarokkal beszélgetünk akkor nehogy már azért legyen illendőség egy idegen nyelven beszélnünk hogy a buszon körülöttünk állók is értsék! Ilyenkor mindenki a maga nyelvén beszél, mert úgy tudja sokkal jobban kifejezni magát, legyen az spanyol, német, török vagy magyar.
Ha van olyan beszélgetőpartner aki nem magyar akkor meg udvariatlanság magyarul beszélni, ez alap.
12/13 Vörösnefelejcs válasza:
Régi hiedelem, hogy a magyarok széthúznak, külföldön is. Nem tudom, ez mennyire igaz, mert bár vannak magyar estek, magyar ezek-azok, azért azt nem látni, hogy a hétköznapokban úgy járjanak össze, mnt ahogy teszem azt, az oroszok csinálják, vagy úgy tartsanak össze, mint a lengyelek. Talán mert relatíve kevesebben vannak a magyarok... talán mert tényleg széthúznak.
13/13 anonim válasza:
stockholmban laktam,ha valaki artott az magyar volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!